Rosenborg støtter seg på tidligere suksesser når de siste ukenes danske-raid skal forklares.

Ikke mindre enn tre spillere med dansk pass har ruslet inn portene på Lerkendal de siste ukene. Mike Jensen, Tobias Mikkelsen og Nicki Bille Nielsen er januarkjøpene som skal gjøre RBK til en gullkandidat i årets fotballsesong

At samtlige tre kommer fra broderfolket i sør er ikke tilfeldig.

- Vi har veldig gode erfaringer med de danske spillerne vi har hatt i klubben, sier Erik Hoftun til nettstedet bold.dk.

Gode erfaringer
RBKs sportsdirektør trekker fram to konkrete eksempler på det siste.

- Kris Stadsgaard var den første som kom hit etter et trøblete opphold i Italia. Og han gjorde det veldig bra i Rosenborg. Så hentet vi Jim Larsen i Silkeborg. Han brukte litt tid på å komme inn på laget, men ble så en god spiller for oss, sier den gamle stopperkjempen.

Også i fjor kjøpte RBK dansk, men Peter Ankersen reiste tilbake til hjemlandet etter forholdsvis kort tid. Hoftun peker på at det var utenomsportslige årsaker som gjorde at backen aldri ble en hit på Lerkendal.

Ser mot Danmark
Nå får altså tre nye danske-importer sjansen i klubben. Hoftun innrømmer gjerne at han man bevisst ser til Danmark når det skal jaktes på forsterkninger.

- Vi har en filosofi om at vi først og fremst ønsker å rekruttere norsk. Hvis vi ikke finner den spilleren vi søker etter i Norge, eller får tak i vedkommende, så er Danmark og Sverige klar andreprioritet, sier han - og utdyper:

- Vi bruker masse tid i både Danmark og Sverige på å se spillere. Både danske og svenske spillere er veldig interessante for oss, blant annet på grunn av kultur og tilpassning. Det å ha skandinaviske spillere er en del av vår filosofi.

Hoftun sier også at han nå er ferdig med vinterkjøpene. Det eneste som gjenstår er signeringen av Mikkel «Mix» Diskerud. (ANB)