Gå til sidens hovedinnhold

Derfor jubler Drillo for tysk suksess

Landslagssjefen koste seg med Champions League-semifinalene.

Egil «Drillo» Olsen storkoste seg med tysk fotballsuksess i mesterligaen. Han så sine egne ideer utført med perfeksjonisme.

Bayern München og Borussia Dortmund lekte med Barcelona og Real Madrid denne uka: 4-0 og 4-1. Det gjør at det ligger an til en ren tysk finale.

- Jeg registrerer at det er kompakt forsvar, soneorientert og raske overganger i angrep. Vi prøver å spille akkurat på samme måte med landslaget vårt. Forskjellen er at jeg ikke har millioner og kan kjøpe inn spillere, sier Drillo til NTB.

Bevisst valg
Fotball-Spania ble helt avkledd.

- Begge disse tyske klubbene har lag som kan spille langt mer likt Barcelona. Men det er snakk om en kultur og et valg av måte å spille på. Det er ikke slik at spillerne selv velger dette.

Drillo ser mye tysk og litt spansk fotball.

- Det skiller i stil i begge disse landene også. Jeg har fått mye pepper fordi jeg har vært kritisk til Barcelonas spillestil. Disse to kampene kan bety et skifte i syn på dette. Det er vanlig å se positivt på «possession-fotball» i Norge, spesielt litt nedover i divisjonene.

Olsen hadde to fine TV-kvelder med tysk fotballshow. – Jeg synes det var aldeles morsomt. Jeg elsker denne typen fotball.

- Real Madrid har nok en ørliten sjanse til å gå videre. Barcelona bør være helt sjanseløs. Jeg tror begge de spanske lagene vinner returene, men blir slått ut.

- Barca slår tilbake
Drillo-kollega i Odd, Dag-Eilev Fagermo ser slik på utklassingene.

- Jeg tror det er litt tilfeldig og ikke noe tronskifte. Barcelona var mette og i praksis uten Lionel Messi. De er tilbake neste år og trengte en vekker. Dette er et helt annet tap enn mot Chelsea i fjor hvor de var klart best.

- Jose Mourinho bommet taktisk. Luka Modric skulle ikke spilt, men i stedet burde Angel di Maria startet. Dessuten er ikke Sergio Ramos sideback. Han kunne matchet Robert Lewandowski i midten. Tyskerne treffer taktisk og er moderne i kraft av fart og ferdigheter, sier Fagermo til NTB.

Returkampene spilles kommende uke. Finalen går på Wembley 25. mai. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken