Gå til sidens hovedinnhold

Derfor passet ikke Balotelli i Liverpool

Liverpool Echo skriver torsdag om hvorfor Mario Balotelli aldri slo til i Liverpool.

Et vondt år med Balotelli har gått for Liverpool-fansen. Det har vært langt flere skuffelser enn jubelbrøl rundt 25-åringens bidrag på banen for Anfield-klubben.

Nå har italieneren gått på lån tilbake til AC Milan, men trolig vil spilleren aldri spille for Liverpool igjen skal vi tro Liverpool Echo.

Vi har alle hørt historiene om fyreverkeriene i huset, de utallige parkeringsbøtene, at han røyker, iPad på benken og mye, mye mer.

Kort oppsummert så gjør han som han vil. Uansett klubb.

LES OGSÅ: Sjekk Balotellis spinnville regler i AC Milan

I løpet av hans siste år i Liverpool kom det uvanlig få utenomsportslige overskrifter fra Balotelli. Men ikke tro det var fordi han ikke gjorde påfunn.

I det siste skal Liverpool-trener Rodgers ha vært desperat etter å selge spilleren han i fjor håpet skulle erstatte Luis Suarez.

iPhone 6

På en trening tidlig etter at Balotelli hadde skrevet under for Liverpool var det noe som fanget urokråkas oppmerksomhet i andre enden av garderoben.

Når spissen spurte hva hans lagkamerat holdt i hendene var, så fikk han opplyst at det var den nye iPhone 6.

Den hadde ikke Balotelli sett før nå, men han ble tydelig interessert og fanget av den nye telefonen.

Like etter gikk laget ut til oppvarming som normalt. Det skulle likevel ikke ta mange minutter før Balotelli klagde over en føling i låret. Spissen ble straks sent til medisinsk sjekk.

90 minutter senere returnerte laget til garderoben og ble rimelig overrasket over synet som møtte dem.

I hjørnet satt Balotelli og tastet på sin nye iPhone 6 mens embalasjen lå strådd rundt ham.

Balotelli hadde altså sendt en eller annen fra klubben til å handle inn for han. Låret var mirakuløst bedre.

Dette er bare én av mange påfunn Balotelli skal ha gjort, og summen av alt er det som skal ha gjort Rodgers og klubben desperat på å bli kvitt ham.

Allen who?

Rodgers tålmodighet har altså lenge vært satt på prøve, selv om treneren alltid har støttet Balotelli tross formsvikt og spesielt den gangen han «stjal» et straffespark fra Jordan Henderson på slutten av forrige sesong.

LES OGSÅ: Grisefrekk Balotelli sikret Liverpool-seier

Spillerens tomme løfter om å forberdre seg og utnytte potensialet sitt har lenge ligget og ulmet.

Et fåtall supportere hevder italieneren aldri fikk sjansene han fortjente og måtte lide under at Daniel Sturridge, som var ventet til å bli den perfekte makker til Balotelli, var langtidsskadet.

På 28 kamper startet han bare 14 av dem.

Men det spissen viste både på og utenfor banen var langt fra godt nok til å spille for Liverpool.

På banen leverte han altså lite, men utenfor banen var det kanskej verre. Under en «team building-øvelse» på Melwood hevdet Balotelli at han ikke ante hvem Joe Allen var. Det til tross for at de hadde delt garderobe i flere måneder...

Bomkjøp

Rodgers skal også ha blitt forbannet over alle kompisene Balotelli skal ha dratt med inn på hotellrommet før Champions League-kampen mot Basel. De skal også ha blitt til langt på natt.

Liverpool tapte noe overraskende, og humøret til Rodgers ble ikke stort bedre da Balotelli, som ikke hadde en berøring ballen i løpet av 90 minutter, ignorerte kravet om å takke fansen og heller gikk rett i garderoben.

Hver gang resten av laget trente styrke eller alternativ trening, så benyttet Balotelli den minste mulighet til å snike seg unna.

Oppsummert var det den manglende viljen til å forbedre seg som endte med kroken på døra for Balotelli i Liverpool for denne gangen.

Det har vi hørt før. Og det blir nok neppe noe annerledes i AC Milan.

Kommentarer til denne saken