Gå til sidens hovedinnhold

Derfor sikler storklubbene

Franck Ribery toppet en superuke for Bayern München med å lede laget sitt til tabelltopp.

SCHALKE 04 - BAYERN MÜNCHEN 1-2:

Barcelona, Real Madrid, Manchester United og Chelsea.

Disse klubbene har ikke bare til felles det faktum at de er blant Europas aller største klubber.

Samtlige er med i jakten på en franskmann.

Franck Ribery er nemlig det heteste navnet i sommerens overgangsmarked, og alt tyder på at Riberys tid i Bayern München er over når VM-sluttspillet i Sør-Afrika er ferdigspilt.

Viktig uke
Men det kan se ut til at Ribery har skumle planer for sin siste sesong i Bayern-trøya. Franskmannen, som var skadet i de første månedene av årets sesong, har sammen med Arjen Robben vist seg å være svært viktig for det tyske storlaget etter hvert som sesongen har gått frem.

Og denne uka kan vise seg å ha vært helt sentral når trofeene skal telles opp i mai. For Bayern snudde første Mesterliga-oppgjøret mot Manchester United på hjemmebane til seier. 2-1-seieren gjør at Manchester United må angripe når returoppgjøret spilles på Old Trafford førstkommende onsdag.

Sentral i seieren mot United var nettopp Ribery. Franskmannen utlignet på et frispark, og var et faremoment for tyskerne hele andreomgangen.

Etter seieren mot United ventet toppoppgjør i Gelsenkirchen, mot ligaleder Schalke. Med seier der ville Bayern ta tabelltoppen på et kritisk punkt i sesongen.

Ribery målscorer
Og med mål fra Franck Ribery og Thomas Müller i løpet av et minutt midtveis i førsteomgangen sørget Bayern for å legge press på ligalederen. Men et reduseringsmål fra Kevin Kuranyi etter en halvtimes spill var det eneste Schalke klarte, og dermed tok Bayern en meget viktig seier.

Dermed ble ikke tapet av en skadet Arjen Robben for stort. Franck Ribery scoret nemlig i begge oppgjørene, og bidro dermed sterkt til at Bayern har stø kurs mot en meget sterk sesongavslutning.

Bayern leder nå Bundesliga, ett poeng foran Schalke. Bayer Leverkusen hadde en mulighet til å henge med i gullkampen, men rotet bort en 2-1 ledelse borte mot Eintrach Frankfurt. Dermed ligger Leverkusen seks poeng bak Bayern med fem kamper igjen.

Så vil tiden vise hvor Ribery ender. Men at storklubbene står klare med sjekkheftene når sommeren kommer, det er det liten tvil om.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken