Gå til sidens hovedinnhold

Derfor slår vi Sverige

NABEUL/OSLO (TV 2 Nettavisen): TV 2 Nettavisen har sett nærmere på Norge og Sveriges styrker og svakheter, og vurdert lagenes spillere opp mot hverandre. Les dommen her.

Keeper:

Steinar Ege vs Thomas Svensson.

Svensson har vært i verdenstoppen i 15 år nå, og er intet mindre enn en håndball-legende. Svensken har vært god i mesterskapet, men det har også Steinar Ege vært. Keeperne kommer ut så å si likt.
Terningkast 5 på begge.

Venstre kant:

Håvard Tvedten og Marius Riise vs Jonas Källmann og Mathias Frantzén.

Begge lagene veksler en del på hvem de bruker. Källmann spilte en veldig god kamp i går. For Norge er Håvard Tvedten best offensivt, mens Riise er best defensivt. Vi har mer kontringsstyrke, siden våre kanter ligger som enere i forsvar og har muligheten til å stikke raskere i kontra. Igjen kommer Norge og Sverige ut sånn noenlunde likt.
Terningkast 4 på begge.

Venstre back:

Kristian Kjelling og Frode Hagen vs Jonas Larholm og Martin Boquist.

Larholm er svenskenes svar på Kjelling, en ung gutt som også har null respekt for omgivelsene. I VM har han kanskje ikke vært like dominerende som Kjelling. Boquist sliter også litt med selvtilliten. Liten fordel Norge.
Terningskast 5-4 til Norge.

Midt:

Glenn Solberg vs Stefan Løvgren.

Solberg har vært strålende i forsvar, men har fortsatt litt å gå på offensivt. Han er imidlertid motoren i det norske forsvaret, mens Løvgren var skadet før mesterskapet. Ifølge svenske journalister spiller han bare på 70 prosent av kapasiteten sin, og han har vært veldig opp og ned i mesterskapet. Terningkast 5-4 i favør Norge.

Høyre back:

Jan Thomas Lauritzen vs Kim Andersson.

Før mesterskapet ville de fleste ha sagt at det var knock out i favør Sverige, men Andersson spiste seg opp til 110 kilo i sommer, og har slitt med å komme tilbake i matchvekt og toppform. I tillegg mangler han mange hakk på selvtilliten. For Lauritzens del er det motsatt. Få trodde på ham før VM, men han har gradvis spilt på seg selvtillit. Han er veldig god i forsvar, og har også fått selvtillit i angrep.
Terningkast 4-3 til Norge.

Høyre kant:

Rune Skjærvold og Jarle Rykkje vs Johan Pettersson og Fredrik Lindahl.

Høyrekanten er Norges svakeste punkt. Verken Skjærvold eller Rykkje er kantspillere av voldsomt internasjonalt format, mens Pettersson er en etablert stjerne i Bundesliga. Lindahl er en ung og fremadstormende spiller med et stort skuddrepertoar.
Terningkast 5-3 til Sverige.

Linje:

Johnny Hensen og Frank Løke vs Marcus Ahlm og Pelle Linders.

Alm er en meget god linjesiller, som spiller i det tyske topplaget Kiel. Han har vært stabilt bra så langt i mesterskapet, mens Linders også har gjort det bra i sitt første mesterskap. Frank Løke har vokst voldsomt utover i mesterskapet, og han er i ferd med å bli en linjespiller av verdensformat offensivt. Jensen er Norges forsvarssjef nummer én og en fighter av de sjeldne.
Terningkast 5-4 i favør Norge.

Totalt: Norge-Sverige 31-29.

Det er imidlertid viktig å presisere et par ting:

Vurderingen er gjort på bakgrunn av hvordan situasjonen er akkurat i dag, utfra hva spillerne har prestert så langt i mesterskapet, og ikke utfra hvor gode spillerne er på papiret. Det gunstige for Norge er at de har ingenting å tape, mens svenskene i hele mesterskapet har spilt med press på seg. Nå mangler de selvtillit, de har fått litt marginer imot så langt i VM, og de er generelt på defensiven. Norge har stikk motsatt tendens. Det gjør sitt til at terningene rullet mer i favør Norge enn Sverige i denne sammenlikningen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken