Franske Raphael Varane er regnet som et av verdens mest spennende stoppertalent og er i ferd med å etablere seg som stjerne i Real Madrid.

Tilbake i 2011 var han imidlertid svært nær en overgang til Manchester United og de fleste regnet egentlig med at han ville havne på Old Trafford.

Nå avslører franskmannen hvorfor han droppet den engelske klubben.

Grunnen skal være at daværende manager sir Alex Ferguson hentet inn Phil Jones fra Blackburn samme sommer og derfor valgte Varane en annen klubb.

- De hadde signert Phil Jones i samme posisjon, sier han ifølge Daily Mail.

- Det første jeg tenkte da Real Madrid tok kontakt, var at jeg ville dit i stedet. Jeg tok beslutningen etter at jeg hadde møtt treneren (Jose Mourinho) og fått vite at jeg var aktuell for førstelaget, forteller franskmannen videre.

Varane, som kom fra Lens, ble også kontaktet av PSG.

- Eierne fra Qatar hadde akkurat kommet til klubben da og hele det prosjektet var veldig vagt på dette tidspunktet, sier han om den franske klubben.

Tidligere Real Madrid-trener José Mourinho har også avslørt at Varane så godt som var klar for United, da Zinedine Zidane overbeviste ham til å velge Real.

Siden ankomst til Madrid i 2011 har Varane kapret en plass på det franske landslaget og fått en del førstelagskamper for den spanske klubben.

Så langt i høst har han spilt fem kamper i La Liga.

Han har 14 landskamper for Frankrike.