Gå til sidens hovedinnhold

Derfor ville Giggs takke David Moyes

Møtte pressen som Manchester United-manager.

Tirsdag måtte David Moyes ta sin hatt og gå i Manchester United. Ut sesongen er det klubblegenden Ryan Giggs som skal lede storklubben.

Giggs har vært sentral i hele Uniteds storhetstid på 1990- og 2000-tallet og har vunnet det meste man kan vinne med klubben. Nå venter en litt annen rolle. Sammen med Nicky Butt og Paul Scholes skal ha lede laget fra benken.

Fredag holdt 40-åringen, som kom til United som 12-åring og har spilt over 960 kamper for klubben, sin første pressekonferanse som United-sjef.

Han startet med å takke David Moyes.

- Jeg vil takke David for at han ga meg min første sjanse som trener. Han ringte meg i fjor sommer og spurte om jeg ville ha en slik rolle. Nå er jeg stolt over å kunne få lede United de siste kampene denne sesongen. Det er noe jeg ser fram imot. Dette er nok det største øyeblikket i min karriere, sa Giggs.

Kan spille
Og selv om veteranen nå har inntatt managerrollen, så er han ikke uaktuell for spill mot Norwich lørdag. Han vurderer å bruke seg selv til kampen.

- Jeg har gjort mye denne uken, men skal fortsatt være involvert som spiller. Jeg har trent greit, men alle gutta har sett bra ut denne uken, sier Giggs.

Giggs har scoret hver eneste sesong i Premier League siden 92/93-sesongen, men står uten nettkjenning denne sesongen. I et intervju med Manchester United TV, utelukker ikke 40-åringen at han kommer til å ta en straffe, om klubben hans skulle bli tildelt en, i løpet av innspurten i ligaspillet.

- Det er ikke utelukket, men det er langt nede på listen over det jeg prioriterer. Det er ikke verdens undergang om det ikke blir mål på meg.

En journalist spurte om Giggs ville stille til kamp i dress eller treningstøy.

- Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, svarte waliseren kjapt.

Snakket med Ferguson
Giggs kunne avsløre at Robin van Persie og Rafael er uaktuelle til Norwich-møtet, men at resten av troppen er i fin form og klare til kamp.

- Alle ser bra ut. Jeg har gitt dem beskjed om å ha det gøy og gi fansen noe å glede seg over. Jeg gleder meg til kamp. Det har vært en sesong med mye frustrasjon, men vi vinner og taper sammen. Nå skal vi avslutte med stil.

- Jeg vil se mål, taklinger, driblinger og smil på ansiktene, sier manageren.

Giggs har allerede rådført seg med sin tidligere manager og mentor sir Alex Ferguson. Det skulle bare mangle, mener den 40 år gamle veteranen.

- Sir Alex var den første som ringte. Jeg ønsket råd fra ham om hva jeg kunne vente i denne jobben. Hvem er bedre å snakke med? spør Giggs.

Når det gjelder hva som skjer neste sesong, så svarte waliseren at han enn så lenge ikke hadde tenkt så langt og at han fokuserer på de neste kampene.

Manchester United kommer til å falle utenfor topp fire denne sesongen, men ønsker selvsagt å avslutte sesongen så godt som mulig. I ligainnspurten møter klubben Norwich (hjemme), Sunderland (borte) og Hull City (hjemme).

Kommentarer til denne saken