Gå til sidens hovedinnhold

Derfor vinner Manchester United

Henning Berg og Vidar Davidsen har oppskriften.

Det å hindre Cristiano Ronaldo i å prege kampen er nok det mest innlysende å tenke på om man skal stoppe Real Madrid.

Slik tenker også flere norske eksperter på engelsk og europeisk fotball.

Ronaldo er og blir den desidert største trusselen mot enhver motstanders kasse.

I kveld skal han ut på sin gamle hjemmearena. Og dersom han fortsetter som han har gjort i de siste kampene hjemme i Spania, har Manchester United et alvorlig problem.

- Real Madrid er et bedre kontringslag. United tør nok ikke å angripe som vanlig med backene høyt i banen, og kanter og spisser som holder seg oppe omtrent hele tida. De må holde orden bakover, sier tidligere United-forsvarer Henning Berg til Nettavisen.

- Unngå dødballer
- De må hindre kontringer og gjerne legge seg lavt. Men de må samtidig vokte seg for å få mange dødballer imot. Hvis Real Madrid får mange dødballer vet vi at Cristiano Ronaldo kan banke inn baller fra omtrent hvor som helst. I tillegg er han meget, meget sterk i boksen, påpeker Berg.

Mannen med 100 landskamper for Norge mener det beste for United vil være å holde mest mulig på ballen og styre banespillet så godt de kan. Det vil gjøre det langt lettere å forsvare seg, mener den tidligere midtstopperen.

- Det spørs hvor gode United faktisk er i forsvar når de ikke styrer kampen som de er vant med. Det blir en utfordring, konstaterer Berg overfor med Nettavisen.

Viasat-kommentator Vidar Davidsen er i Tyskland for å kommentere returoppgjøret mellom Borussia Dortmund og Sjakhtar Donetsk i kveld.

Den mangeårige Champions League-eksperten gjør seg likevel noen tanker om kveldens gigantduell i Manchester.

- Hjemmebanefordelen er det mest åpenbare som taler for United-seier. Men jeg er usikker på om akkurat det har noe si nå. Real Madrid er i kanonform og strutter av selvtillit, mener Davidsen.

- Mistet fordelen
- Da United klarte 1-1 i Madrid syntes jeg de skaffet seg en fordel, men den fordelen ser jeg ikke lenger nå. United må stoppe Ronaldo, samtidig som de må klare å stykke opp maskineriet på midtbanen til Real Madrid.

Den tidligere Lyn-, Vålerenga- og Strømsgodset-treneren tror også Mesut Özil, og løpene tyskeren bidrar med dersom han spiller, kan bli viktig å hindre for United.

- Robin van Persie og Wayne Rooney er kapable til å avgjøre dette. De scorer jevnt og trutt. De må levere og få det til å fungere seg imellom. De har ikke alltid klart å spille så godt sammen, men det er de nødt til i kveld. Van Persie har hatt en formkurve som har gått litt nedover de siste ukene. Med Cristiano Ronaldo er det motsatt, påpeker Davidsen i samtale med Nettavisen.

Han ser imidlertid ett fortrinn Manchester United har overfor Ronaldo.

- De kjenner Ronaldo veldig godt, og det er noe de kan benytte seg av. Dersom de klarer å hindre ham i å vende opp, tvinger ham utover i banen, og klarer å få ham litt småsur, kan det være nøkkelen.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '4CEF66AA7BE0471AB1E7671CB294D574', '1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1sd80e1hd2c5c1v98t8azd81a9', 'eplayer14');
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken