Southampton har levert svært godt forsvarsspill i sesongstarten og ligger an til å slippe inn kun 13 mål i Premier League denne sesongen.

Det er et sensasjonelt tall. Rekorden i Premier League innehas av Chelsea, som endte med kun 15 baklengsmål henholdsvis i sesongen 2004/05. Selv Arsenals uovervinnelige lag fra 2003/04 slapp inn 26 mål.

Southampton har kun sluppet inn tre mål på de første ni ligarundene.

- Dette er det beste forsvaret jeg har spilt i, sier Dejan Lovren, den kroatiske midtstopperen som ble hentet fra Lyon for 8,5 millioner pund i sommer.

- Vi har bare sluppet inn tre mål på ni kamper. I denne ligaen er det veldig vanskelig å gjøre noe slikt, så jeg mener vi fortjener respekt nå.

- Har lært mye
Lovren gir manager Mauricio Pochettino hovedæren. Argentineren var selv en habil forsvarsspiller.

- Hver dag snakker vi sammen og han gir meg mange råd. Han er en intelligent mann. Han gir oss perfekte instruksjoner. Jeg har virkelig lært mye av ham, sier Lovren ifølge Sky Sports.

Southampton setter sin forsvarslinje svært høyt, noe som er uvant for den kroatiske midtstopperen.

- Det er litt risikabelt, men vi gjør en god jobb. Vi er nødt til å vinne tilbake ballen raskt når vi har mistet den.

Sist helg ble det seier 2-0 mot Fulham. Helgen før ble det 1-1 mot Manchester United, et resultat som kom etter fire kamper på rad uten baklengsmål. Swansea ble slått 2-0, Crystal Palace ble slått 2-0, Liverpool ble slått 1-0 og West Ham-møtet endte 0-0.

Southampton ligger dermed på femteplass, bare fire poeng bak serieleder Arsenal og to poeng bak Chelsea og Liverpool.

Ungt lag
Resultatene kommer samtidig som Pochettino slipper til flere tenåringer i laget. Mot Fulham startet 18-åringene Luke Shaw og James Ward-Prowse, mens jevngamle Calum Chambers satt på benken.

- Det var klart helt fra starten, da styreleder Nicola Cortese ringte meg, at vi skulle fokusere på akademiet, styrke dette og bruke så mange vi kan derfra. Jeg er en tilhenger av filosofien om å forfremme unge spillere. Jeg støtter at man må foredle dem og sørge for at de kommer opp igjennom ungdomslagene og blir en del av denne klubben, sier Pochettino.

Og legger til:

- Vi må gjøre alt vi kan for å sørge for at de blir her i lang tid.