Gå til sidens hovedinnhold

- Det betyr ekstremt mye

- Se bare på Rosenborg, sier Kjetil Rekdal.

ULLEVAAL (Nettavisen): Vålerenga imponerte ikke spillesmessig i årets første hjemmekamp i Tippeligaen, men satt igjen med det som virkelig teller etter møtet med Sogndal - tre poeng.

Etter å ha levert en brukbar kamp spillemessig i Bergen, slapp Oslo-laget seg ned et par hakk i mandagens kamp.

- Se bare på Rosenborg
Kjetil Rekdal vet imidlertid bedre enn de fleste andre at de tre poengene kan være akkurat det som trengs for å kickstarte årets sesong.

- Se bare på Rosenborg. De slet fælt i Skien, og i dag vinner dem 4-0. En seier betyr ekstremt mye fordi det frigjør energi, og det frigjør deg fra litt press. Mot Sogndal så vi litt stresset ut, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga-treneren var aldri enig med de som mente laget hans kom til å få en komfortabel vei til tre poeng mot Sogndal.

- Noen har gjerne en formening om at vi skal gå ut der, spille Sogndal lave og skape masse sjanser mot dem. Tippeligaen er ikke sånn. Dem har sin stil, kriger slår langt og kjemper på det som detter ned der.

Rekdal er klar på at, totalt sett, framsto ikke Vålerenga slik han og spillerne ønsker i årets første hjemmekamp, men han er sikker på at det kan snu fort.

- Nå skal vi roe oss ned, gå gjennom kampen og forbedre oss til fredag i Skien. Det skal ikke mer til enn at vi vinner der. Da er vi ajour med dem som leder.

Sparer på hyllesten
Både Christian Grindheim og Torgeir Børven våkner opp til gode karakterer på spillerbørsene i norske aviser i dag. Når Rekdal ble spurt om å kommentere innsatsen til de to, var han imidlertid ikke spesielt raus med lovordene.

- Grindheim legger ned en vanvittig innsats i andre omgang i dag. Hva synes du om det han presterer i dag?

- Han slet fælt i førsteomgangen da. Han var underlegen da, men det kom seg i andre. Det gjorde det.

- Og matchvinner Børven?

- Han ligger over ett mål i snitt. Klarer han å fortsette med det, blir det stort til slutt. Han brenner jo noen og da. Han har scoret to mål så langt i år, men kunne vært på fem-seks.

Der mistrives Grindheim
Kaptein Christian Grindheim var først og femst fornøyd med at laget hans fikk med seg tre poeng fra møtet med Sogndal.

- Vi må huske at det er første april, og banene er som de er. Duellmessig er det bra. Spillemessig er det mindre bra. Vi må bare få noen kamper i beina, så kommer det etter hvert, sier Grindheim til Nettavisen.

Da Fegor Ogude kom inn ved pause, ble Grindheim flyttet ut som indreløper. Der leverte han en solid andreomgang. Selv bryr han seg lite om han spiller anker eller indreløper.

- Det er egentlig et fett. Så lenge det er sentralt i banen og så lenge jeg ikke blir flyttet enda et hakk lenger ut i banen. Der mistrives jeg veldig. Det er indreløper jeg har spilt i Heerenveen og på landslaget, så det er ikke noe uvant for meg.

Neste oppgave for Vålerenga blir nå bortekamp mot Odd i Skien.

Kommentarer til denne saken