Gå til sidens hovedinnhold

- Det ble lyst, så kom det et enormt smell

Lynet slo ned i speakertårnet og en jordhaug. Inne i tårnet sto blant annet juryformann Svein Jacobsen.

SISTE: 66 på sykehus etter lynnedslag

- Vi hadde et lite lynnedslag først som tok strømmen. Da forsvant det en del folk for å sjekke jordfeil og slikt. Så bare lyste det opp og smalt enormt, forteller Svein Jacobsen, leder av rallycrosseksjonen i Norges bilsportforbund og juryformann under 3. runde i NM i rallycross, til Nettavisen.

LES OGSÅ: 91 til sykehus etter lynnedslag
Les mer på Glomdalen.no

Lynet slo rett ned i speakertårnet der Jacobsen sto. Han sier han kunne se hvordan lynet gikk langs gjerder og ned gjennom paraplyene til tilskuerne som var samlet på jordvollen i nærheten av tårnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Etterpå så jeg at syv eller åtte personer liggende på bakken.

Det fikk juryformannen til å frykte det verste.

91 til sykehus
- Det første jeg tenkte var om det var noen som var skadd. Bare inne i tårnet der jeg sto var det rundt ti stykker og en masse elektronikk. Det gnistret noe enormt der inne, og flere ble direkte truffet. I tillegg kom alle tilskuerne som sto på jordhaugen. Jeg fryktet at det hadde gått skikkelig ille, sier Jacobsen.

Han roser imidlertid arrangørene for rask reaksjon.

De startet umiddelbart å ta seg av skadde og registrere alle som var berørt av ulykken. Deretter begynte de å prioritere og sende de skadde til sykehusene i området.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Det var rundt 20 som var skadde, men alle de mellom 80 og 100 menneskene som ble berørt av nedslaget blir sendt til sykehus, sier juryformannen.

Lettet
Da Jacobsen så at det etter forholdene hadde gått bra for de fleste som ble rammet av lynnedslagene hadde han bare én følelse i kroppen.

- Da ble jeg veldig glad. Jeg har ikke summet meg ordentlig enda, men jeg kan si så mye at jeg ble veldig glad.

HTML EMBED
Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken