Påskefjellet lokker. Fjellmeglerne venter storinnrykk på vinsinger. I Valdres skal en påskekampanje gjøre susen.

Hyttemegler Gjermund Rosendal i Eiendsomsmegler 1 i Hemsedal ser frem til påskesalget.

SELGE BOLIG?Velg og vrak blant 200 meglere

MINRENTE:Spar minst 5 000 kroner på boliglånet her

- Generelt vil jeg si at interessen er knallbra. Vi har fått mange henvendelser på mail og over telefon, sier han til Nettavisen.

Rosendal opplyser at han allerede har gjort 5 avtaler om forhåndsvisning på hytter i påsken. Hans kollega på Hemsedal-kontoret har omtrent like mange oppføringer i avtaleboka.

- Det unike med Hemsedal er at det ikke har vært bygget så mye nytt her. Vi snakker med mange som sier at de lenge har lett etter hytte her.

I tillegg til hytter skal Rosendal forsøke å bli kvitt leiligheter i prosjektene Skarsnuten Panorama og Hemsedal Alpinlodge. Her er det avtalt 2 fellesvisninger i påsken.

På Skarsnuten er 8 av 24 leiligheter ferdigstilt til påske. Én er solgt for prisantydning - snaut 2,8 millioner kroner.

Rosendal kan lokke med egen påskekampanje. En nyoppført hytte på 165 kvadratmeter i Nord-Aurdal, ved Valdres Alpinsenter, selges med 25 prosent rabatt.

- Denne hytta ferdigstilles denne uka. Vi har store forventninger ettersom vi kjører en slik pris, sier Rosendal.

Kampanje til tross - prisen på 5.950.000 kroner er fortsatt såpass høy at det neppe er et aktuelt kjøp for den jevne nordmann.

Trysil er et annet populært hytteområde i den norske fjellheimen. Eiendomsmegler Liv Ljosland Karlsen i Ring Eiendomsmegling på Trysil tror det blir nok å gjøre i påsken.

- Vi merker at det er mange som er på utkikk etter fritidseiendom. Vi tror sesongen blir lenger i år. Markedet kom litt senere i gang enn vanlig, sier hun til Nettavisen.

Karlsen opplyser at hun allerede har inngått 5 avtaler om individuelle visninger i påsken. I tillegg blir det fellesvisninger nesten hver dag.

Også på Trysil er det flere som snuser på luksus. En 175 kvadratmeters nyoppført hytte med ski inn/ski ut skal selges for 7,2 millioner kroner. Det er mye penger i et område der prisene normalt har ligget under de hotteste alpindestinasjonene som Hafjell og Geilo. Men ifølge Karlsen er det omsatt flere hytter i denne prisklassen i Trysil i vinter.

Også utenom de mest populære alpindestinasjonene er det stor interesse. Eiendomsmegler Kristin D. Killi hos Privatmegleren på Lillehammer melder om salg av en hytte på Sjusjøen til 2.050.000 kroner - snaut 500.000 kroner over takst.

Killi hadde 50 telefonhenvendelser før hytta ble annonsert - bare på basis av en plakat lokalt. På første fellesvisning dukket det opp 60 - 80 stykker.