Et enstemmig Storting vil tirsdag stemme for Venstres forslag om at det skal bli ett system for billetter for kollektivtransport.

Det betyr at du skal kunne bruke buss- og togkort i samtlige fylker.

For å få til dette, må alle aktørene, det vil si NSB, ekspressbusselskapene og fylkeskommunene bli enige.

Tirsdagens vedtak vil bli at «Stortinget ber regjeringen ta initiativ til å opprette en nasjonal ordning med tilbud om elektronisk billett for sømløse kollektivreiser over hele landet, i samarbeid mellom de ulike aktørene.»

– Dette vil gjøre det enklere å ta grønne valg. Vi må sette folks behov når de reiser, fremfor systemer. Derfor må vi ha et kollektivsystem som gjør det enkelt å planlegge, betale og utføre en reise fra A til Å, sier forslagsstiller og samferdselspolitisk talsmann i Venstre, Abid Raja.

Stortinget behandler på mandag en rekke innstillinger fra justiskomiteen, blant annet om å fjerne foreldelsesfristen i Straffeloven og forslaget om tiggeforbud.

Følg vår dekning direkte her:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

(©NTB)