Søndag tok Kristiansund imot Jerv til playoffoppgjøret som skulle avgjøre hvem som får retten til å møte Start i den siste kvalifiseringskampen til Tippeligaen 2016.

Spørsmålet var om det skulle bli «Kristiansand-Kristiansund» i kvalifiseringen, eller et formidabelt lokaloppgjør mellom Start fra Kristiansand og Jerv fra Grimstad.

Og selv om det så ut til at kampen skulle gå til ekstraomganger, fikk vi en avgjørelse fem minutter før slutt.

Da dukket Alexander Lind opp i feltet på en Jerv-kontring, og satte innlegget fra Denny Antwi inn via tverrliggeren.

På overtid kontret Lind inn sin andre scoring for dagen, da han kunne trille ballen inn i åpent mål, og seieren var defintivt sikret.

Dermed kan Jerv forberede seg på det som muligens er tidenes lokalderby i Sør-Norge, når de møter Start til de siste playoffoppgjørene som spilles lørdag neste helg og onsdag uken etterpå.

- Det gøyeste noensinne

- Det er helt sykt. Det er det gøyeste noensinne, sier tomålscorer Lind til TV 2 Sportskanalen umiddelbart etter kampen.

- Nå har vi to viktige kamper foran oss å tenke på. Det blir veldig gøy, sier han.

Han tenker naturligvis på de to kampene mot Start i ukene som kommer, der det skal kjempes om retten til tippeligaspill neste sesong.

- Det blir helt sykt, sier Lind.

Utnyttet forsvarsfeil

Det var ingen kjedelig kamp vi ble servert i Kristiansund, selv om det tok 85 minutter før scoringen kom.

Begge lag var offensive fra start, og det var gjestene fra sør som skapte de største sjansene før pause etter å ha åpnet best. Etter hvert tok imidlertid vertene over, men ingen av lagene så ut til å få hull på byllen.

Det var inntil Alexander Lind stupte inn 1-0 etter 85 minutter.

Da sendte Kristiansund alle mann opp i angrep, men i stedet var det Jerv som var dødelig effektive. Målscorer Lind utnyttet en forsvarsfeil av vertene, kjempet ballen forbi keeper Conny Månsson, og satte den inn i det åpne målet.

Utrolig vei mot finalen

Jerv kommer til å ta imot Start i første kvalikkamp, som spilles på Levermyr lørdag 21. november klokken 12. Onsdag 25. november spilles returkampen på Sør Arena klokken 19.

Jerv har hatt en utrolig reise frem mot opprykksduellen.

Laget så ut til å miste kvaliken i siste serierunde i årets Obos-liga, men seks minutter på overtid scoret veteranen Glenn Andersen 2-2-målet mot Follo, som ga det ene poenget som var nødvendig for kvalikspill.

Mot Hødd i første kvalikrunde så laget ut til å gå på et 0-1-tap, men på overtid i andre omgang var det denne gangen Ohi Omoijuanfo som scoret utligningsmålet og sikret ekstraomganger.

I den påfølgende straffesparkkonkurransen ledet Hødd 4-3 før siste straffe, men en utrolig miss av Michael Karlsen førte til at Jerv til slutt sikret seg ny kamp mot Kristiansund.

Der avgjorde altså laget med to sene scoringer.