HTML EMBED

- Jeg tror det kan bli litt tøft for Moa å spille seg til fast plass i Stuttgart, i og med at de har en av Bundesligaens kanskje mest faste spisser i Vedad Ibisevic.

Det sier Fifa-agenten og Eurosports Bundesliga-kommentator Petter Bø Tosterud i et videointervju med Nettavisens Kaja Marie Snare.

Med seks nordmenn i den tyske toppserien, i tillegg til to i 2. Bundesliga, tror Tosterud at den tyske sesongen kan bli morsom å følge med på for nordmenn.

Se hele intervjuet i videoen øverst!

Stigende interesse
- Interessen har selvfølgelig vært stigende for hvert år, sier han.

- Vi hadde serieåpning sist helg, og satte scoringsrekord da med 4,1 mål i snitt per kamp. Det er den beste åpningen scoringsmessig på over 20 år. Og vi har selvfølgelig merket på interessen at det er masse norske spillere, sier Tosterud.

Han tror at de norske spillerne kan få en god sesong i Bundesliga, men velger altså å være kun beskjedent optimistisk på Mohammed «Moa» Abdellaoues vegne.

- Han kan komme i en utfordrer-rolle, og må kanskje gripe sjansen og få muligheten i Europaligaen. Så får vi se hvordan han takler det, sier Fifa-agenten og Bundesliga-kommentatoren.

Spår tøff sesong for Skjelbred
Han tror at både Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit og Tarik Elyounoussi vil spille mer eller mindre fast for henholdsvis Eintracht Braunschweig, Borussia Mönchengladbach og Hoffenheim.

- Vegar Eggen Hedenstad var dessverre ute med skade (i serieåpningen, journ.an). Og han kommer sikkert til å få sine sjanser, men vi får se om han tar dem når han får dem, sier Tosterud om Freiburg-spilleren.

Tosterud tror også det kan bli en tøff sesong for Hamburgs Per Ciljan Skjelbred.

- Det kan fort bli litt verre med spilletid de første ukene, vil jeg tro. Nå har mange av de spillerne som han spilte for i fjor kommet tilbake fra skade, sier han.

- De spiller litt annerledes på midten nå. Han spilte best da de spilte en slags diamantformasjon på midten, der indreløperferdighetene hans kommer best til sin rett. Han må bare være tålmodig og jobbe på.

Riise til Bundesliga?
Og kanskje får vi se flere norske spillere i den tyske toppdivisjonen fremover.

Tosterud minner om at Kaiserslautern, med Ruben Yttergård Jensen på laget, vil kjempe om opprykk til Bundesliga denne sesongen. Og at Mathis Bollys Fortuna Düsseldorf rykket ned fra den øverste divisjonen sist sesong.

Det er ikke en gang sikkert at vi trenger å vente en hel sesong før flere nordmenn er å se i Bundesliga.

Ryktene går nemlig om at Werder Bremen vil forsøke seg på Fulhams John Arne Riise.

- Jeg har hørt fra forskjellige hold at Werder Bremen ønsker seg en rutinert venstreback. Og er det noe John Arne Riise er, så er det jo en rutinert venstreback, sier Tosterud.

- Han har vært i mange forskjellige ligaer, og har forsåvidt prestert godt stort sett hvor han har vært. Jeg tror det kan være en god signering for Werder Bremen. Så ryktes det også om at en Diego Contento fra Bayern München kan være en annen mann som de også sikter seg inn mot. Men vi skal ikke se bort ifra at John Arne Riise plutselig dukker opp i tysk fotball. Det hadde vært veldig morsomt for oss, sier Bundesliga-eksperten.

HTML EMBED
HTML EMBED