Gå til sidens hovedinnhold

- Det der får folk tolke som de vil

Magnus Wolff Eikrem fikk knapt sjansen på U21-landslaget. Nå imponerer han på A-landslaget.

BANGKOK (Nettavisen): Det purunge landslaget som forsvarer det norske flagget under Kings Cup i Thailand har i to kamper vist at det kan. Onsdag ble det seier mot vertsnasjonen, men ifølge sjefen sjøl, Egil «Drillo» Olsen, var prestasjonen mot Danmark søndag enda bedre.

Et hovedmål med vinterturen til Thailand er å finne fremtidige bærebjelker på landslaget.

En av dem som har stått frem, er Moldes Magnus Wolff Eikrem. Drillo leter etter en talentfull og kreativ midtbanespiller à la Tottenhams Luka Modric, som kan fungere som et giftig bindeledd mellom midtbane og angrep.

Wolff Eikrem har vist i Thailand at han har potensial til å løse en så utfordrende rolle. Et tegn er at han har innledet landslagskarrieren med målgivende pasning i sine to første kamper for Norge.

Torsdag fikk Nettavisen en prat med Molde-stjernen under landslagets pressetreff ved elvekanten utenfor ærverdige Mandarin Oriental Hotel.

Kometår
I løpet av ett år har Wolff Eikrem trådt ut av skyggen i Manchester United, hvor han spilte for reservelaget, til å ta gull i Tippeligaen med Molde og være med landslaget på vintertur til Thailand.

- Ja, det har gått fort, noe jeg tror og håper skyldes at jeg har hatt stor fremgang som fotballspiller, sier Eikrem.

Han har funnet seg godt til rette med Drillos sonespill og aggressivitet i lengderetningen.

- Jeg er ikke enig med dem som påstår at landslaget under Drillo betyr mye langballer. I de to kampene vi har unnagjort, har vi hatt ballen mye, sier han til Nettavisen.

- Du fikk få sjanser på U-21 landslaget. Forklaring?

- Det der får folk tolke som de vil. Jeg ønsker ikke snakke om akkurat det der, sier han noe brydd.

Flere longtailbåter ligger klare i vannet. Fotballforbundets informasjonssjef Svein Graff, som er med til Thailand som presseansvarlig, har organisert en båttur for landslagsspillerne og Wolff Eikrem skal dele båt med romkameraten Jo Inge Berget.

Han tar seg likevel tid til å svare på noen spørsmål til.

Mikroskopisk
- Har du fortsatt kontakt med Uniteds manager, sir Alex Ferguson?

- Nei, overhodet ingenting. United er kjent for ikke å ta tilbake spillere de har kvittet seg med. Sannsynligheten for retur er derfor mikroskopisk. Når det derimot gjelder Ole Gunnar (Solskjær, manager i Molde), er sannsynligheten mye større, sier midtbaneeleganten med et smil.

Han drar gjerne tilbake til England om muligheten byr seg, men nå er alt fokus lagt på landslagets neste kamp i Bangkok, mot Sør-Koreas OL-lag lørdag.

- Når vi kommer hjem, er det Molde som gjelder. Vi satser alt på å forsvare gullet fra i fjor, sier Wolff Eikrem.

Han mener årets Molde-lag fremstår som minst like sterkt som i fjorårets historiske gullsesong.

- Våre farligste konkurrenter blir Rosenborg, Vålerenga og Tromsø. I tillegg kommer alltid et overraskelseslag, sier han, uten å rope hvem han tror det blir.

Det er tid for å avslutte intervjuet. Wolff Eikrem og Berget hopper ned i den ene longtailbåten og forsvinner raskt ut av syne langs travle Chao Phraya. Men Drillo ser dem nok. Kjenner vi ham rett, sitter han på et hotellrom og studerer Wolff Eikrem og lagkameratene på video.

Kommentarer til denne saken