Gå til sidens hovedinnhold

- Det der må han klare i Bundesligaen

Men Tarik Elyounoussi får ikke trent på sin største utfordring.

LERKENDAL (Nettavisen): Tarik Elyounoussi ble denne uken solgt til tyske Hoffenheim, og lørdagens kamp mot Godset ble dermed hans siste opptreden i Rosenborg-drakta.

Han var naturligvis sugen på å avslutte RBK-karrieren med scoring, men i stedet endte det med en kavalkade av brente gigantsjanser.

Bom, bom, bom, bom
Fire ganger fikk han store muligheter til å score, men ballen havnet alle andre steder enn i mål.

- Han må sette de sjansene der når han kommer til Bundesligaen, påpekte RBK-trener Per Joar Hansen til Nettavisen etter kampen.

Den nybakte Tyskland-proffen er kanskje landets beste til å komme til sjanser, men er ikke like god til å omsette dem.

- Jeg har jobbet knallhardt med det der. Det å lukte mål, være i riktig posisjon. Det er ikke tilfeldig at jeg står der jeg står. Jeg kommer til sjanser, og det er viktig for en spiss å komme til sjanser, sier Elyounoussi.

- Skulle gjerne trent mer
Med seks mål på 13 kamper for Rosenborg, brukbare tall, er det ikke vanskelig å konkludere med at Elyounoussi har et uforløst potensial. Hvis han blir flinkere til å score når sjansen byr seg, kan Norge ha en ny storscorer i emning.

Selv innrømmer Elyounoussi at han gjerne skulle brukt mer tid på å utvikle akkurat den delen av spillet sitt.

- Jeg trener ikke så veldig mye på avslutninger. Jeg skulle gjerne gjort det mer, innrømmer han.

- Hvorfor trener du ikke mer på avslutninger hvis du ønsker det selv?

- Vi trener veldig mye med laget og spiller mange kamper. Det blir tungt for musklene å trene alene, så det blir mange rolige egentreninger. Hvis det er en uke mellom hver kamp, har man mulighet til å gjøre det. Spiller man to kamper i uka, er det viktigere med restitusjon. Men jeg skulle gjerne trent mer på avslutninger, gjentar han.

- Kan ikke sammenlignes
Nå går ferden videre til tyske Hoffenheim, der han skal prøve lykken som utenlandsproff for andre gang. Elyounoussi mener han er bedre forberedt på profflivet nå enn da han skrev under for Heerenveen i 2008.

- Det kan ikke sammenlignes. Den gangen var jeg 19-20 år, nå er jeg 25. Det gikk ikke så bra der nede, og det var mye negativt. Men det negative har gått over til noe positivt, for jeg bruker den erfaringen. Det er klart, vi fotballspillere lever av selvtillit, og jeg er blitt roligere og mer voksen. Jeg har vært gjennom alt, så det sier seg selv at det blir mye enklere nå, tror han.

- J**** heldig
Han tror bakgrunnen sin fra Marokko, der han lærte å sette pris på fotball, vil være med på å gjøre proffoppholdet til en suksess.

- Jeg er jævlig heldig som spiller fotball og får betalt for det. I Marokko spilte jeg ikke på et lag, men holdt på ute i gatene, og til uka skal jeg til Hoffenheim. Det er stort, og jeg har en indre motivasjon som er veldig viktig for meg. Jeg elsker fotball, og man føler seg privilegert når man får det som en jobb. Det er klart det er tøft i europeiske ligaer, og det er få som klarer seg. Det er vi som har lyst til å klare seg som gjør det, mener Elyounoussi.

- Hva tror du venter deg når du kommer til Tyskland?

- Jeg tror det blir knallhardt. Ingen kjære mor, sånn er det bare. Men jeg har erfaringen jeg har fra Nederland og vet hva som kreves. Det skal bli spennende å prøve seg på nytt, avslutter Elyounoussi.

Og går ut av Lerkendal for siste gang som Rosenborg-spiller, klar for nye eventyr. Mer selvsikker enn noen gang.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken