Gå til sidens hovedinnhold

- Det er beundringsverdig

Ole Gunnar Solskjær får skryt fra egne spillere.

Ingen mente vel at Ole Gunnar Solskjær påtok seg en enkel jobb, da han overtok som trener for den nedrykkstruede Premier League-klubben Cardiff i januar.

Etter drøyt to måneder på balløya, har Solskjær fortsatt ikke klart å bringe waliserne over nedrykksstreken, og har kun fått med seg sju poeng på ti ligakamper.

Ekspertene spør seg hvor lenge den kontroversielle eieren, Vincent Tan, vil la Solskjær sitte, men nordmannen kan i det minste føle seg trygg på at spillerne er fornøyde med ham.

I et intervju med Wales Online sier klubbens største stjerne, Craig Bellamy, at den norske Manchester United-legenden har hatt en positiv effekt på Cardiff.

- Det har vært positivt å få ham til klubben. Spillestilen hans er totalt forskjellig fra den forrige treneren sin, og han har definitivt satt sitt eget avtrykk på klubben, sier Bellamy.

- Det er vanskelig å si noe om en trener umiddelbart, men Ole er en veldig god manager. Det kommer til å vise seg i løpet av de neste årene, utdyper den walisiske spissen.

- Spillestilen hans passer meg bra
Solskjær overtok som trener etter at Malky Mackay fikk sparken. Han har blant annet hentet det norske supertalentet Mats Møller Dæhlie og United-spiller Wilfred Zaha til klubben, og satset hardt på det offensive spillet. For Bellamy har det gitt en friere rolle på banen.

- Ting forandrer seg når en ny manager med nye ideer kommer til. Jeg spiller mer sentralt, og føler at jeg har muligheten til å forandre en kamp nå, noe jeg kanskje ikke følte før. Denne måten å spille på passer meg bra, sier Bellamy, som også mener at den fysiske formen til Cardiff-spillerne har bedret seg de siste månedene.

- Jeg er nok i min beste form i løpet av tiden i Cardiff. Energien er tilbake, og jeg føler meg skarp.

- Han vil at vi skal ha troen
Ni Premier League-kamper gjenstår for Cardiff denne sesongen. Før helgens møte med Everton, står Solskjær sin klubb med 25 poeng, som er like mange som West Bromwich, som ligger over nedrykksstreken. Bunnstriden er meget jevn, og opp til tiendeplassen skiller kun seks poeng. Samtidig jager Sunderland og Fulham henholdsvis ett og fire poeng bak. Solskjær har fått én arbeidsoppgave av godeste Tan, og det er å sikre Premier League-plass også neste sesong.

- Solskjær har kommet til en vanskelig situasjon her, men måten han takler ting på er beundringsverdig. Han vil at vi skal fortsette å tro på at det er mulig, og fortsette å vise karakter, forteller Bellamy.

- Vi skal gi alt vi kan! Jeg tror på at vi kan beholde plassen i Premier League. Det er fortsatt nok poeng vi kan sanke mot lag vi er gode nok til å slå.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken