W.B.A. - MANCHESTER CITY 0-3:

De mest overtroiske blant oss mener allerede å vite hvem som vinner Premier League denne sesongen: De siste fem sesongene har det laget som til slutt har stukket av med tittelen nemlig innledet sesongen på en mandag.

Og nettopp på mandag var en av tittelkandidatene, Manchester City, i aksjon for første gang for sesongen, mot West Bromwich på The Hawthorns.

Men for at City skal følge opp mandagsstatistikken og gå helt til topps i 2015-16-utgaven av Premier League, trenger laget en Yaya Touré i storslag. Gjennom fjorårssesongen var ivorianeren til tider en skygge av seg selv, og City var til slutt sjanseløse i kamp med Chelsea om ligagullet.

Men åpningskampen mot West Bromwich tyder på at Manchester City - og Yaya Touré - blir å regne med i år.

- En perfekt start

Ivorianeren scoret ett, må antakelig gi fra seg et annet til David Silva, og var i det hele tatt en av kampens beste i en match der flere City-stjerne sto frem som bautaer.

Nevnte David Silva briljerte, mens Vincent Kompany - som ikke scoret et eneste mål sist sesong - punkterte kampen med et knallhardt hodestøt.

- Det var en perfekt start. Vi var farlige hver gang vi hadde ballen, og forsvarte oss godt. Resultatet var perfekt, sier Kompany i det TV 2-sendte intervjuet etter kampen.

Han mener at en middelmådig oppkjøring har gjort laget godt.

- Vi ble slått i de to siste treningskampene, jeg tror det gjorde godt for oss. Vi har vært ekstremt fokuserte på trening, og trent hardt med doble treninger ved mange anledninger, sier Kompany, som naturlig nok ikke vil si for mye om gullsjansene etter én serierunde.

- Det er mange flere favoritter enn oss denne sesongen. Det er greit. Det gir oss en utfordring, det er godt.

Merkelig mål

Allerede etter ti minutter av kampen presenterte yaya Touré seg, da han fyrte av på direkten etter en pasning fra Jesús Navas. Ballen gikk muligens via hælen til David Silva og videre mellom beina til W.B.A.-forsvarer Craig Dawson, før den trillet sakte over mållinjen mens keeper Boaz Myhill var hjelpeløs tilskuer.

Selv med hjelp av tv-reprisene var det vanskelig å si om det var Touré eller David Silva som skulle få tilkjent målet, men på The Hawthorns var det Touré som ble kreditert scoringen.

Og kvarteret senere var det ingen som helst tvil om hvem som var sist på ballen.

Vakkert treff

Touré drev fremover på banen i kjent stil, leverte ballen til Wilfried Bony, som brukte to touch på å sende den tilbake til landsmannen.

Touré nølte ikke, og skjøt kula som et prosjektil opp i lengste kryss med bredsiden på direkten.

2-0, og City så ut til å gå mot en komfortabel seier i ligaåpningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Før pause kunne gjestene gått opp til 3-0 også, men City-debutant Raheem Sterling klarte ikke å overliste keeper Myhill da han ble spilt alene gjennom - og ga dermed vann på mølla til kritikerne som mener at den tidligere Liverpool-spilleren mangler for mye i avslutningene.

- Da vinner City ligaen

Yaya Touré, derimot, var det ingen som kritiserte, og ekspertene i TV 2-studioet var tydelig på hvilken utgave av ivorianeren som hadde presentert seg i serieåpningen.

- Det er han gode, han våkne, han sultne, han litt gærne Yaya Touré-en. Når han havner på Årets lag, da vinner Manchester City ligaen, sa Alexander Schau i pausen.

W.B.A. startet andre omgang bedre, og Rickie Lambert var nær ved å sette et tidlig frispark rett i mål, men i stedet punkterte City kampen et kvarter ut i omgangen.

David Silva, som for øvrig spilte en strålende kamp for gjestene, slo en corner presist på hodet til Vincent Kompany, som dunket kula i nettet.

City ledet 3-0, og lekte seg med vertene.

- Divisjonsforskjell

- Akkurat i kveld er det så stor forskjell på disse to lagene at man slett ikke skulle tro at de spilte i samme divisjon, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad idet innbytter Sergio Agüero var nær ved å øke til 4-0.

Like etterpå tok riktignok West Bromwich over spillet, og laget så ut til å komme nærmere og nærmere en redusering.

Men aller bakerst var Joe Hart innstilt på å holde City-buret rent, og den engelske landslagskeeperen var våkent ute på både cornere og innlegg fra kant og ryddet unna for det lille W.B.A.-bombardementet.

Flere mål ble det imidlertid ikke.

Dermed tar ikke bare Manchester City en viktig trepoenger i sesongåpningen - de går også rett opp på toppen av tabellen i Premier League med 3-0-seieren over West Bromwich.

Allerede førstkommende søndag er det klart for årets aller første storkamp for laget, når Chelsea gjester City of Manchester Stadium.