Gå til sidens hovedinnhold

Det er duket for Dortmund

Med 2-2 å gå på fra Donetsk har tyskerne avansementet i sin hule hånd.

Sportspills meny tirsdag
Lunsjtrav Bjerke: Hamre og en lady
V4 Axevalla: Det ser grønt ut

Tippeligaen: Nettavisens tabelltips
Oddstips 1: Duket for Dortmund
Oddstips 2: Bolton er på gang

Finsk og svensk ishockey er godt representert på langoddsen, som ellers domineres av engelsk fotball fra nest øverste nivå og nedover samt to de returoppgjørene i Champions League, Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk og den mildt sagt spennende kampen mellom Manchester United og Real Madrid. Natt til onsdag er det NHL og fotball fra Sør-Amerika.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
27. Manchester United - Real Madrid U 3,15

Champions League, 1/8-finale, returoppgjør etter 1-1 i Madrid. Dette er kveldens store kamp, og vi tror den kan bli ekstremt jevn og spennende. Manchester United har vært veldig stødige og gode på Old Trafford denne sesongen, og med et viktig bortemål i sekken har taktikeren Ferguson et slags grep om denne kampen, hvert fall så lenge det står 0-0. Bare Jones (f) mangler.

Real Madrid er også i god form, og ikke minst, de er et fantastisk kontringslag som kanskje kan trives enda bedre med å utfordre på Old Trafford enn å være store favoritter på Santiago Bernabeu. Real Madrid har slått Barcelona to ganger den siste tiden, sterkt, men det henger nok sammen med at Barcelona har hatt en ørliten formdupp. I våre øyne er kveldens kamp helt åpen, og vi kan godt se for oss Manchester United videre på bortemålsregelen eller etter ekstraomganger. HUB i kampen er småvrient, men uavgjort til 3,15 er det mest aktuelle spillet i våre øyne, som et langskudd.

68. Millwall - Wolverhampton Wanderers B 3,15
The Championship. For å begynne med bortelaget, Wolves, de er i elendig form og ligger på nedrykk etter 0-5-7 på de siste tolv rundene. Således var 1-1 hjemme mot godtgående Watford på lørdag en opptur. Manager Saunders kom inn for å gjøre det Solbakken ikke klarte, men laget har fortsatt ikke vunnet under hans ledelse. Ingen har vunnet færre kamper enn Wolves denne sesongen (9), men før eller siden vil de ta tre poeng igjen. Kanskje kan de overraske her, for Millwall er i meget svak form og har tapt seks av sine syv siste, de er blant de svakere hjemmelagene (7-2-7 totalt) og de har ikke noe enormt press på seg i dag, der de ligger rundt midten av tabellen. Det er ikke enkelt å argumentere for Wolves, men det er sannelig ikke lett å argumentere for hjemmeseier heller, og vi prøver at langskudd på borteseier når oddsen er hele 3,15.

Dagens avslag
90. Nuneaton Town FC - Luton Town B 1,90

Conference. Nuneaton Town ligger best an av lagene på nedrykk, bare ett poeng skiller opp til trygg plass. De har ikke scoret i sin to siste, men vant to på rad før det og står med 5-7-5 på eget gress. Luton har 13 poeng opp til play-off, og da begynner å se tungt ut. De vant borte mot Stockport på lørdag, men har bare 1-3-4 på sine åtte siste. De scorer lite på reise og vi synes ikke de er verdt innsatser til 1,90 her.

Dagens spill
Vi tar med oss et objekt fra Champions League, vi mener Dortmund må skal svært gode sjanser hjemme mot Shakhtar Donetsk. Ellers er det mye interessant i England, og resten av objektene hentes derfra. Vi foreslår to dobler i dag.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

21. Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk
Champions League, 1/8-finale, returoppgjør etter 2-2 i Donetsk. Bortemålsregelen gjelder.

Det lå til rette for en underholdende kamp sist, med to offensive lag i aksjon på Donbass Arena. Og begge lag levde opp til forventningene. Shakthar tok ledelsen ved Srna, Dortmund utlignet ved Lewandowski like etter. I 2. omgang fikk vi se en nydelig enkeltprestasjon av Shakthars Douglas som ga 2-1, før Hummels fastsatt resultatet til 2-2. Dermed har tyskerne et klart overtak, for de er sterke på eget gress og varmet opp med 3-1 hjemme mot Hannover i Bundesliga lørdag. Lewandowski scoret to mål. Dortmund klarer ikke vinne Bundesliga denne sesongen, Bayern München har for stort forsprang, men Dortmund ligger best an i kampen om sølvet.

Hummels (f) har vært ute et par uker, og selv om han er med i troppen igjen er det tvilsomt om han spiller fra start. Dermed får vi trolig se Santana på hans plass igjen. Kicker er en pålitelig kilde på tysk fotball, og de tipper denne oppstillingen fra start:

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski

Shakhtar Donetsk var uforskammet friske i det første oppgjøret, til tross for at det var vinterferie i ukrainsk Premier League da. Nå er ligaen i gang igjen, fredag vant de suverene serielederne Shakhtar 4-1 hjemme mot Volyn Lutsk. Shandruk, Kucher, Douglas og Eduardo scoret. På bortebane i Champions League har Shakhtar slått Nordsjælland, spilt 1-1 mot Juventus og tapt 2-3 for Chelsea. Shakhtar er et av Europas beste lag, men de har sin styrke hjemme.

Kucher (f) var suspendert i det første oppgjøret, men er tilbake her. Det er lite skader. Slik kan bortelaget starte:

Pyatov - Srna, Kucher, Rakytskyy, Rat - Fernandinho, Hübschman - Alex Teixeira, Mkhitaryan, Taison - Luiz Adriano

I det kampen starter er tyskerne videre sammenlagt, og det er de så lenge 0-0 står seg. Bortelaget vet at de før eller siden må fremover for å score. Dortmund er imidlertid ikke den typen lag som kynisk spiller på resultat. På hjemmebane er de sterke nok til å dominere kampen og sikre avansementet med seier foran sine egne. Tyskerne viste gode takter i den ukrainske vinterkulden og i kveld tror vi de girer opp enda et hakk. Vi bruker 1,52 på H i en dobbel.

40. Nottingham Forest - Ipswich Town
The Championship. Vi hadde Nottingham Forest som langskudd på lørdag, borte mot godtgående Sheffield Wednesday. Forest vant den også, og det er i sannhetens navn et formidabelt oppsving de har fått under sin comeback-manager Billy Davies. Først 1-1 borte mot Bolton, deretter 6-1 mot Huddersfield, 2-0 borte mot Charlton og nå sist 1-0 i Sheffield. Davies hevder at han og laget fortsatt har beina på bakken og vet at det gjenstår masse hardt arbeid før plassen er sikret og man eventuelt klarer play-off, noe som plutselig bare er 4 poeng unna. Forest har 8-5-4 hjemme totalt og formen er på topp.

Collins (f) er usikker og Halford (f) er suspendert igjen. Ayala og Hutchinson er ute fra før, så vi kan få se Lascelles på Collins plass. Henderson (a) er usikker og det ligger an til Cox og Blackstock på topp igjen.

Ipswich slo Leicester 1-0 hjemme på lørdag, og har 2-1-2 på sine fem siste. Manager Mick McCarthy ble hentet inn for å redde laget fra nedrykk, og nå har Ipswich seks lag bak seg og seks poeng ned til streken. Som bortelag har de 5-4-8 totalt og ikke bedre enn 0-2-2 på de fire siste. Bare ett mål er scoret på reise i år.

McGoldrick (a) får ikke spille kveldens kamp, da han er i Ipswich på lån fra Forest. Det er en svekkelse for bortelaget, for McGoldrick har vært god den siste tiden.Det er også usikkert om Edwards (m) deltar.

Ipswich har ikke vunnet på City Ground siden 1999. Med den formen Nottingham Forest har fått på nå, tror vi de løper fra bortelaget og tar sin fjerde strake seier. 1,80 synes vi er bra betalt for hjemmeseieren, og den gir oss en dobbel til 2,74. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

21. Borussia Dortmund - Shakhtar Donetsk 1,52 3,60 5,30
40. Nottingham Forest - Ipswich Town 1,80 3,05 3,40

Total odds 2,74

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Kommentarer til denne saken