Gå til sidens hovedinnhold

- Det er en ære å bli køddet med

Terje Sporsem vet hvordan du lurer kollegene, men han har også en advarsel.

Nettavisen kårer nå Norges beste jobbspøk (sjekk info og premiene til høyre). Komiker og programleder Terje Sporsem er juryleder.

- Hvis du blir køddet med, så er det jo bare å tenke på hvor mye arbeid som ligger bak både idé og gjennomføring. Da kan du jo faktisk se på deg selv som den kanskje mest populære medarbeideren på jobb den dagen, sier 32-åringen.

Hvis du blir køddet med, så er det jo bare å tenke på hvor mye arbeid som ligger bak

Han begynner opptakene til neste runde av Skaperen på TV2 denne høsten. Sunnmøringen høstet betydelig med erfaring innen practical jokes da han sammen med Ørjan Burøe lagde Judas, som gikk på TV Norge i 2003 og 2004.

- Jeg har aldri køddet så intenst som da vi holdt på med Judas. Da var practical jokes halve greia. Men på en måte kan du si at jeg aldri har køddet på jobben, siden det å kødde faktisk er jobben min, sier han.

Mer fra Nettavisen.no/jobb:


Disse sjefene er farlige

Denne mannen er ikke doktor

Verdens beste jobbspøker

- En god spøk
Sporsem har følgende anbefalinger for en vellykket jobbspøk:

- For det første må det være en god spøk. En practical joke skal ha et humoristisk poeng. Det er ikke nok å slå noen i trynet for å se hvordan de reagerer på det. Det skal være noe alle kan le av, sier han.

- Noe av poenget med en practical joke er jo å sette folk ut, men det må jo være på en sånn måte at de ikke blir skadet eller sinte i lang tid etterpå. Offeret skal også synes at spøken var gøyal i ettertid. Men det er jo klart at en practical joke også stiller visse krav til den som er offeret. Derfor anbefaler jeg altså at folk tar det som en ære å bli lurt.

Ålesunderen mener humoristiske arbeidsplasser når lengst.

- Humor og det å ikke ta seg selv så høytidelig er veldig viktig. Da har man det gøy. Jeg tror at de arbeidsplassene som får lov av sjefen til å tulle litt en gang i ny og ne leverer bedre resultater i det lange løp. Det er bra for miljøet på jobben. Men det bør være i ny og ne, ikke på daglig basis, sier komikeren.

Her er Terje Sporsems hjemmeside

- Planlegg nøye
Sporsem mener at nøyaktig planlegging og koordinering av de medvirkende er essensielt for å få optimal effekt av en jobbspøk.

Du kødder nå, men neste gang er det du som blir køddet med.

- Om folk vet hva som skal skje, så får du bedre resultat. Da er det ikke en som spiller fotball og en annen som spiller basket, for å si det sånn. Og så er det viktig å ha det gøy under gjennomføringen.

Han anbefaler folk å bruke flere kameraer om de filmer jobbspøken, slik at man får med seg reaksjonene til folk. Og han kommer med en siste advarsel til alle landets spøkefugler:

- Du kødder nå, men neste gang er det du som blir køddet med. Det ligger i sakens natur.

Er du blitt lurt - eller har du lurt noen? Klikk her og fortell. Skriv fullt navn, hvor du jobbet og når det skjedde. Sjekk premiene i faktaboksen øverst til høyre.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken