Gå til sidens hovedinnhold

- Det er en helt annen verden

Torgeir Børven er godt fornøyd med å ha forlatt Norge og Vålerenga.

Etter overgangen fra Vålerenga til nederlandske Twente for to måneder siden, har det blitt fire innhopp på Torgeir Børven for sin nye klubb.

Mot Heerenveen kom også nordmannens første scoring i den nederlandske Æresdivisjonen, da han satte inn 2-0 og sikret tre poeng på overtid.

Gode innhopp
Lørdag venter Vitesse i toppkamp hjemme på De Grolsch Veste. Der håper 22-åringen på å få vist seg fram på ny.

- Jeg føler selv at jeg har gjort gode innhopp og at jeg har jobbet hardt på trening, så det er nok gode muligheter for spilletid.

Grunnen til at det foreløpig kun har blitt innhopp på gutten fra Øystese, heter Luc Castaignos. Spissrivalen er klubbens toppscorer med 12 mål.

- Det er klart at han er førstevalget, men etter ham føler jeg at det er jeg som blir foretrukket. Derfor var det deilig å sette inn det målet mot Heerenveen, sier Børven til Nettavisen, og forteller at han gleder seg til lørdagens viktige kamp mot Vitesse.

- Vi ligger bare ett poeng foran dem, og går selvfølgelig for seier. Gullkampen er veldig jevn og vi vil selvfølgelig kjempe om gullet, forteller Børven.

Ender Enschede-klubben på første- eller andreplass i ligaen, venter i så fall Champions League-spill neste sesong.

- Det hadde vært en drøm som går i oppfyllelse, bekrefter Børven.

Annen verden
Til Nettavisen kan 22-åringen fortelle at han har funnet seg godt til rette i sine nye omgivelser.

- Jeg har faktisk akkurat kommet meg på plass i en leilighet og har glidd fint inn i byen.

- Hva med den nederlandske fotballen, passer den for deg?

- Fotballen som spilles her nede er helt ideell for min del. I Norge blir det spilt altfor mange lange baller, og som spiss ble det til tider vanskelig å involvere seg like mye som jeg ønsker. Her er det en helt annen verden, og vi har et veldig stort fokus på å spille langs bakken, noe som passer meg veldig godt, avslutter Torgeir Børven.

Kommentarer til denne saken