OSLO (Nettavisen): De kaprer folkevalgte fra Frp og KrF, de vil kjempe for kristne verdier, det ufødte liv, kommunal kontantstøtte til småbarnsfamilier, privatskoler og foreldrenes rett til selv å velge hva som er best for barna. Og de er uttalte Israel-venner.

- Det dannes lokallag fortløpende nå. Vi har som ambisjon å stille liste i så mange kommuner vi klarer, sier Erik Selle.

Ungt parti

Han er leder for en av nykommerne i den norske partifloraen. Partiet De Kristne (PDK) ble stiftet i 2011 og er såvidt inne i lokalpolitikken i dag med to plasser i arnestedet Bømlo i Hordaland. Men nå får partiet en rekke avleggere rundt om i Norge og håper å gjøre seg gjeldende langt flere steder etter valget i høst.

Selle skisserer likevel beskjedne mål:

- Vi vil være fornøyd med alt fra fem til 25 kommunestyrerepresentanter, sier han.

Fra Frp til PDK

I Førde i Sogn og Fjordane er det den tidligere Frp-politikeren Bjørg Sølvi Refvik som skal fronte partiet før kommunevalget.

Les i Firda: - Har meldt seg ut av Frp

- Det er fortsatt noen kristne igjen her i fylket og i landet, selv om Ap har gjort sitt beste for å utrydde alt som heter kristendom, sier Refvik med en liten latter på telefon fra Førde.

Når det gjelder Kristelig Folkeparti har hun dette å si:

- De har lagt seg mer og mer mot Arbeiderpartiet. Det er lite igjen av "Kristelig", men mer av "Folkeparti".

Nå vil hun stille seg i bresjen for et lokallag av Partiet De Kristne i Førde, og hun håper også på lokallag i Fjaler og Florø.

Refvik har lang fartstid som lokallagsleder i Frp og ble valgt inn som én av to Frp-representanter i kommunestyret i lokalvalget i 2011, men meldte seg nå i januar ut av Frp.

Stifter lokallag

Refvik, som jobber som sykepleier, nevner Fremskrittspartiets prinsippvedtak om aktiv dødshjelp som én av flere beveggrunner for å skifte parti. Nå møter hun i kommunestyret som uavhengig. 4. februar inviterer hun til stiftelsesmøte for Partiet De Kristne i Førde, og til Nettavisen sier hun at hun er villig til å innta listetoppen.

Refvik er ikke den eneste Partiet De Kristne har kapret fra andre partier. Nestleder Trine Overå Hansen har fartstid fra KrF.

- Lokallagslederen i Frp her i Førde mener jeg har opptrådt ryddig, men jeg har ikke fått noen reaksjon på utmeldelsen fra Frp. Ellers har reaksjonene vært udelt positive, sier Refvik til Nettavisen.

Kontantstøtte

Som Frp-politiker i Førde har Refvik blant annet stått på for bedre inneklima og penger til å ta vedlikeholdsetterslepet i barnehagene. Dette er saker hun sier hun vil fortsette å jobbe for. Partiet De Kristne er tilhengere av kommunal kontantstøtte, og Refvik er blant dem som advarer mot å sende barna for tidlig i barnehagen.

- Å sende 12 måneder gamle barn i barnehagen er for tidlig. De kan oppleve separasjonsangst og ta skade på sitt følelselsliv. Det er forskning på dette området som ikke er oppløftende, sier hun.

På spørsmål om når barna er gamle nok til å begynne i barnehagen, svarer Refvik at de nok kan begynne før to år, men at det er opp til foreldrene å bestemme.

- Som samfunn skal vi legge til rette for at foreldrene har frihet til å bestemme selv hvem som skal benytte seg av permisjonstida - og hvordan. Kontantstøtteordningen blir da et hjelpemiddel i dette, sier hun.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED