Gå til sidens hovedinnhold

- Det er hans mening

Danmarks landslagssjef klarte ikke å provosere de norske spillerne.

NORGE - DANMARK 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Dette er en av de dårligste kampene vi har spilt, konstaterte Danmarks trener Morten Olsen etter lørdagens EM-kvalifiseringskamp i Oslo.

Danskene ledet 1-0 helt til Erik Huseklepp utlignet om lag ti minutter før slutt. Bari-spilleren fikk en nydelig pasning fra innbytter Daniel Braaten og scoret på Norges første og eneste skikkelige målsjanse.

- Den var veldig viktig. Hvis Danmark hadde vunnet, hadde de vært likt med oss. Nå er vi fortsatt i førersetet, sa Huseklepp etterpå til Nettavisen.

Lite positivt å si
Under pressekonferansen ga Morten Olsen klart uttrykk for at han ikke er imponert over det norske landslaget.

- Norge viste at de er farlige på innkast og hjørnespark, svarte Olsen på spørsmål om hva han syntes Norge viste mot Danmark.

Mer positivt hadde han ikke å si. Heller ikke om sitt eget lag.

- Vi skal ha større ambisjonsnivå og være mer dominerende. Vi spilte for mye på nordmennenes premisser, mente Morten Olsen.

Egil Olsen lot seg ikke provosere av navnebrorens litt nedlatende holdning.

- Så vidt jeg vet skapte vi ingenting på innkast eller hjørnespark. Målet kom heller ikke på den måten, kontret Drillo syrlig.

Men han så heller ingen grunn til å skryte av Norge.

- Vi må være veldig fornøyde med å få med ett poeng, sånn som det utviklet seg. Vi var langt under pari i første omgang. Litt bedre i andre, men det var ingen god kamp, sa Drillo.

- Vi har mye mer
Moa Abdellaoue mistet heller ikke humøret av Morten Olsens kommentar.

- Det er hans mening. Det er greit, det. Jeg mener at vi har mye mer å stille opp med. Vi er gode på kontringer. Vi viser oss kanskje ikke fra vår beste side i dag, men på kontringer har vi tidligere vist at vi er gode, sa Hannover-spissen til Nettavisen.

Norge skapte som nevnt bare én stor målsjanse, som kom ti minutter før slutt, og dessuten var et par av spillerne i Drillos startellever langt under pari.

Likevel gjorde ikke Drillo noen bytter før Daniel Braaten kom innpå i det 78. minutt.

- Vi ville ha inn Daniel tidligere, men det var ikke så enkelt å ta ut folk. Det var lettere å vurdere hvem vi ville sette inn, forklarte Drillo, som la til at Daniel Braaten var førstevalget som innbytter fordi han imponerte under treningene.

- Daniel meldte seg veldig på gjennom treningene. Han sies å være en «av og på»-spiller, og han har vært «på» under alle treningene. Da er Daniel god.

Byttet kom sent, men godt. Det var nettopp Daniel Braaten som spilte fri Erik Huseklepp ved 1-1-målet. Det kan vise seg å bli svært avgjørende i kampen om en plass i EM-sluttspillet i Polen og Ukraina i 2012.

Norge topper fremdeles gruppe H. Etter fire kamper, er statusen null tap og ti poeng. Det er tre poeng mer enn både Portugal, som ligger på andreplass, og Danmark. Kypros og Island, som spilte 0-0 lørdag, er allerede ute av kampen om en plass i EM-sluttspillet.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken