Gå til sidens hovedinnhold

- Det er ingenting negativt å si om Ståle

Ståle Solbakken får skryt for jobben han gjør i Köln.

Det er vinterpause i den tyske Bundesligaen, og Ståle Solbakken er fortsatt Köln-trener.

Det var det få som trodde etter at Solbakken åpnet Köln-karrieren med tap mot Wolfsburg (0-3) og Schalke (5-1) i sesongens to første kamper.

Men Solbakken fikk etter hvert sving på sakene, og når første halvdel av sesongen er ferdigspilt ligger Köln trygt plassert midt på tabellen.

Nettavisen tok en prat med David Barr, styremedlem i organisasjonen for Kölns supporterklubber, rettere sagt «Dachverband der aktiven Fanclubs des 1. FC Köln». Hele 60 supporterklubber er medlem av organisasjonen.

Skadeproblemer
Barr oppsummerer Solbakkens start på Köln-karrieren slik:

- Nå har vi 21 poeng og ligger på 10. plass i Bundesliga, så sesongen er brukbar så langt. Laget har slitt med mange skader og Solbakken prøver å innføre ny taktikk, så det er bra, det han har fått til. Vi håper de fleste spillerne er tilgjengelige for andre halvdel av sesongen, og at skadeproblemene minsker, sier Barr til Nettavisen.

Supporterlederen skryter av Solbakkens evne til å ta grep etter at laget fikk en dårlig start på sesongen.

- Etter fire-fem kamper forandret han sin defensive taktikk, på grunn av at vi slapp inn for mange mål. Siden da har vi hatt flere fantastiske matcher, som for eksempel borteseieren mot Bayer Leverkusen, den første seieren der siden 1996. Men vi har også blitt slaktet mot Dortmund. Jeg tror det kommer til å ta tid før hele laget forstår måten han ønsker å spille på. Han er veldig tålmodig, og er trygg på sin egen fotballfilosofi. Det er ingenting negativt å si om han så langt, påpeker Barr.

Skryter av humoren
Den tyske Köln-supporteren forteller at Solbakken også er blitt en populær mann blant supporterne. Særlig Solbakkens humor blir trukket frem.

- Alle Köln-supporterne jeg snakker med er glade for at vi har ham. Han er alltid lettbeint og spøkefull, og han er en morsom fyr. Han har hatt noen artige intervjuer, og det virker som han er en person det alltid går an å le sammen med. Det er noen som mener han virkelig passer inn i Köln. Han har forstått lidenskapen som omringer klubben, og ofte påpeker han at fansen er fantastisk, sier Barr.

Han trekker også frem at Solbakken har lært seg tysk på den korte tiden han har jobbet i klubben.

- Intervjuene han gjør på tysk er alltid morsomme, og de har en sympatisk effekt på folk. Han har lært seg de første bitene av det tyske språket veldig fort.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Veldig, veldig trygg
- Tror du Solbakken er trygg i jobben?

- Mange liker både ham og måten han jobber på. Til og med pressen er klar over at han innfører en ny måte å spille fotball på, og derfor er de mer tålmodige med ham enn de har vært med tidligere managere. Jeg tror han er trygg i jobben, og han jobber bra sammen med sportsdirektør Volker Finke. Jeg vil våge å si at han er veldig, veldig trygg i jobben, sier Barr.

Og utdyper:

- Han har tatt med seg en annerledes trenerstil til jobben, og er ulik fra det vi er vant til fra tidligere trenere. Hans innstilling er annerledes, men med et positivt fortegn. Han har bare jobbet i seks måneder som Köln-manager, men har allerede skaffet seg et navn, sier han.

Det er kun én ting supporterlederen savner fra Ståle Solbakken.

- Jeg håper han gir flere unggutter sjansen. Han sier de ikke er gode nok ennå, men jeg tror de kommer til å klare seg bra om de blir kastet ut i det, avslutter Barr.

Hva synes du om Solbakkens start på Köln-karrieren? Diskuter under.

Kommentarer til denne saken