Gå til sidens hovedinnhold

- Det er jeg et bevis på

Kjetil Rekdal om ungdom, forsterkninger og ambisjoner.

VALLE (Nettavisen): Det var kaldt, det var surt, det var snø, og det var Kjetil Rekdals første trening siden returen til Vålerenga.

Den tidligere landslagsspilleren var i hvert fall på plass, selv om han ikke ledet treningen. Ut denne uken skal Rekdal kun være en observatør på osloklubbens treninger. Presseoppbudet var i hvert fall brukbart og Rekdal fikk tid til å hilse på fremmøtte supportere, ta imot en kasse pærebrus, og fortelle litt om sine planer som Vålerenga-trener.

- Et godt bevis
Mannen som ledet Aalesund sist sesong håper blant annet at han kan videreføre osloklubbens tradisjon på å gi unge, lokale spillere sjansen på A-laget.

- Gjerne det. Er du god nok, så har ikke alderen noe å si. Det er jeg et godt bevis på. Jeg kom på laget som 16-åring og var fast etter det, sier Rekdal til Nettavisen.

Treneren, som også ledet VIF i perioden 2001 til 2006, er selvfølgelig klar over hvor viktig lokal forankring er hos en klubb som Vålerenga.

- Det blir mer og mer viktig i dagens fotball at man klarer å utvikle egne, lokale spillere. Jeg håper vi kan få opp noen av dem som er rett under A-laget fort, og at det med tiden blir mange egenproduserte spillere i a-lagstroppen, sier 44-åringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Om Vålerenga skal være med å kjempe helt i toppen allerede i Rekdals første sesong, er han likevel klar på at stallen må styrkes.

- Ja, det tror jeg alle er enige om. Det kommer helt an på ambisjonsnivået. Om det holder å henge med i Tippeligaen, så trenger vi ikke gjøre så mye, med om ambisjonen er medalje eller enda høyere enn det, så er det nødvendig med forsterkninger. Men vi kan også gjøre noe med de som er her, det er mulig å utvikle det også, sier Rekdal.

- En utfordring
Rekdal møtte spillergruppen for første gang torsdag. Av dem som var sentrale under ham i forrige periode, er det kun Morten Berre igjen i dagens Vålerenga.

Treneren håper nå å bruke resten av uken på å danne seg et bilde av troppens styrker og svakheter. Deretter starter arbeidet med å forme det «nye» Vålerenga.

(artikkelen fortsetter under)

- Jeg fikk tatt en prat med spillerne i dag, alle var der bortsett fra Mohammed Fellah og Egor Ogude. Nå som jeg har gått den runden kan jeg starte med spillersamtaler mandag.

- Jeg måtte ta spillermøtet på engelsk, fordi ikke alle her snakker norsk. Det er også en utfordring, vi må finne et felles språk, som alle forstår, forteller VIF-sjefen.

- Ikke på bar bakke
44-åringen har også fått mye hjelp og informasjon fra dem som har vært i klubben de siste årene.

- Jeg har fått dokumenter og evalueringsrapporter fra dem som er her. Det er gjort en god jobb etter sesongen i fjor, og underveis. Spillerne har også vært gjennom testing nylig.

- Jeg har fått tilbakemeldinger på tingenes tilstand, så jeg står ikke på bar bakke. Likevel tror jeg det er viktig å begynne på en riktig måte. Vi skal presentere et opplegg for spillerne mandag, hvordan vi ønsker at dette skal bli. Jeg skal bruke dagen i dag, fredag, lørdag og søndag for å få det på plass. Det er mye bra i denne klubben, sier han.

- Ikke et topplag
Når det gjelder det fotballmessige, tror ikke Rekdal det vil bli så stor forandring i Vålerenga.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Nei, det blir nok ikke så mye forandring. Vålerengas intensjon er å ha en rød tråd fra 12-årsklassen og oppover. Det skal vi jobbe knalltøft for å få til, sier Rekdal.

- Når det gjelder A-laget, så er det mye ambisjoner rundt det. Det ventes at vi skal være et topplag. Det er ikke Vålerenga nå. Det betyr at vi må gjøre noe med dette, avslutter Rekdal.

Vålerenga åpner 2013-sesongen borte mot Brann 17. mars.

Sjekk våre videoreportasjer med siste nytt fra Premier League her:

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', 'hn4xtbdcmatb13chbi37zoiq0', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-hn4xtbdcmatb13chbi37zoiq0', 'eplayer14');
Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken