Manchester United ble knust 1-6 av naborival Manchester City i slutten av oktober, men siden den gang har Old Trafford-klubben vært ubeseiret i Premier League.

Noe fyrverkeri har det likevel ikke vært å følge Sir Alex Fergusons menn. I løpet av de fem siste kampene har laget vunnet fire med sifrene 1-0, mens én av dem endte 1-1 mot Newcastle.

Siden 29. oktober og fram til den 14. serierunden denne helgen har de røde kun scoret fem mål. Heldigvis for laget har det også bare blitt ett baklengsmål og poengfangsten har vært solid.

- Scorer veldig lite
For å finne sist gang United scoret mer enn ett mål i en seriekamp, må vi helt tilbake til den 1. oktober. Da ble det 2-0 hjemme over Norwich. Anderson og Danny Welbeck sto for målene.

Til tross for en lang periode med lite mål har likevel United en svært solid målforskjell. Det skyldes først og fremst en forrykende åpning på denne sesongen. På fem kamper scoret laget 21 mål.

Blant annet ble Arsenal slått 8-2 hjemme på Old Trafford, mens Bolton ble slått 5-0 og Chelsea fikk reise hjem med 3-1 i sekken. Men etter den gode åpningen har det altså dalt betraktelig.

- Ja, vi må vel nesten tilbake til 1990-tallet sist gang United scoret så lite. De scorer veldig lite om dagen, slår TV2s Premier League-ekspert, Kasper Wikestad, fast overfor Nettavisen.

Wikestad har for så vidt både rett og feil på en og samme gang. Kun to ganger siden 1999/2000-sesongen har United hatt bedre målforskjell etter 14 kamper enn det de har i høst.

På den andre siden skyldes den gode målforskjellen, som lyder på 31-13 etter 14 kamper, at United scoret fantastisk mange mål i løpet av de første fem kampene, for så å miste piffen.

Ti mål på de siste ni seriekampene er det vel svært få som følger Manchester United som ønsker å si seg fornøyd med? Sånn bortsett fra Anders Lindegaard, da.

- Har kvaliteter
Samtidig som de røde sliter med uttellingen, har klubben også kommet i en aldri så liten spisskrise. I helgen skadet måljegeren Javier Hernandez seg i møtet med Aston Villa.

Meksikaneren har vært i god form den siste tiden og scoret flere viktig mål for United. Slik sett kommer denne skaden på et svært ubeleilig tidspunkt.

Fra før er også Michael Owen og Dimitar Berbatov ute med skadeproblemer, samtidig som unggutten Danny Welbeck nettopp er tilbake fra skade og slik sett trolig er en smule smårusten.

I tillegg til dette ser det ut som stjernespiss Wayne Rooney omtrent har sluttet å score ligamål. Kraftkaren var svært aktiv i sesongåpningen, men har ikke scoret siden 18. september.

Wikestad er likevel ikke i tvil om at United har store kvaliteter på topp. Han er imidlertid mer skeptisk til Old Trafford-klubbens midtbane.

- De har kvaliteter på topp og nå er Danny Welbeck på vei tilbake fra skade. Men de spiller en 4-4-1-1-formasjon og da er det klart de sliter litt med så mange skader, sier kommentatoren.

- Jeg tror de først og fremst trenger en kreativ midtbanespiller. Det er i mangel av det at de har måttet trekke Wayne Rooney ned i midtbaneleddet, påpeker TV 2-eksperten.

Cleverley en nøkkel
Det er imidlertid ikke sikkert at Sir Alex Ferguson trenger å gå ut og kjøpe noen ny kreativ midtbanespiller. Statistikken tilsier nemlig at spilleren allerede er der, men for tiden går skadet.

- Tom Cleverley er en sånn type, men han er jo ute med skade. United har vunnet samtlige ligakamper som han har spilt i år og har scoret 19 mål på de fem ligakampene, sier Wikestad.

- Bør Sir Alex handle i januar?

- Alex Ferguson har vist at han stort sett gjør alt riktig. De har fjorårets toppscorer Dimitar Berbatov på benken. Det viser at United er brukbart forspent over hele linjen, sier Wikestad.

- Men en sånn kreativ type på midten kunne de nok trengt. Wesley Sneijder hadde jo vært perfekt, avslutter han.

Onsdag spiller Manchester United borte mot Basel i Champions League Engelskmennene bør få med seg minst ett poeng fra denne kampen for å ikke ryke hodestups ut av turneringen.