Gå til sidens hovedinnhold

Det er nå det gjelder, Guri!

Norges Grand Prix-håp er blitt forhåndsdømt nord og ned. Klarer hun å overraske? Følg festen direkte!

Helsinki (Nettavisen/SIDE2): Guri Schanke var synlig nervøs, men prøvde å holde på optimismen da Nettavisen/Side2 møtte henne i Helsinki kun få timer før den nervepirrende semifinalen i årets Melodi Grand Prix.

Les også: Skjermes mot botox-hets
Sexy Moldova: Hva skjedde med buksa?

Klokken 21 norsk tid gikk startskuddet for årets MGP-sirkus, og Guri skal sloss mot 27 utfordrerere for å kapre en plass i finalen lørdag.

SISTE: I en meningsmåling publisert av det uavhengige Grand Prix-nettstedet esctoday.com like før sendestart, tar Guri og Norge en 7. plass i semifinalen. Om dette stemmer, vil Norge være kvalifisert.

- Vil videre!
Og i den finske hovedstaden sloss de forskjellige leirene om oppmerksomheten. Georgia stiller med egne journalistsupportere med malte ansikt, mens fansen fra Hviterussland koser seg med spesialdesignet sjokolade til ære for landets svært fløtepusaktige artist, Koldun.

- Det er klart jeg er spent... Jeg vil jo at vi skal gå videre. Det er jo derfor jeg er her, stråler Norges Guri Schanke i sofaen på Royal Hotel Helsinki.

Minimal gullkjole
Den scenevante artisten kjører et svært glamourøst show på den finske scenen, og har tatt hairextentions og lover hele tre (!) forskjellige antrekk i løpet av sin opptreden.

- Helt innerst har jeg en bitteliten gullkjole, et lite smykke, smiler Guri og blunker lurt.

De siste dagene før semifinalen, har Norges MGP-håp vært utsatt for kraftig hets og frekke mediaoppslag. Det hele begynte da hun troppet opp på åpningsfesten i en ekstremt utringet kjole som fikk kommentator Per Sundes til å utbryte ekstatisk:

- Sjekk de puppene!

Viste rumpa
Og særlig ett bilde vil sitte på netthinnen til en rekke utenlandske avislesere etter at Guri hadde et særs uheldig "skjørteløft" under en av prøvene. Fotografene fanget situasjonen - og artistens blottede bakdel...

I så å si samtlige finske aviser torsdag, gjøres det et stort nummer av at den norske artisten viste rumpa i en alder av 45.

Og oppstyret kom til nye høyder da den danske avisa BT utbasunerte på trykk torsdag at "hennes plastikkirurg tydelig ikke har kontroll over botox-sprøyten".

Disse uttalelsene var av så drøy karakter, at NRK valgte å skjerme Guri og nektet pressen å stille spørsmål omkring oppslaget for å ikke forstyrre henne før semifinaleopptredenen.

Nettavisen/Side2 følger showet direkte fra backstage i Helsinki, og gir deg forløpende bilder, kommentarer, rykter og reaksjoner.

Rekkefølge i Semifinalen:
1: Bulgaria
2: Israel
3: Kyrpros
4. Hviterussland
5: Island
6: Georgia
7: Montenegro
8: Sveits
9: Moldova
10: Nederland
11: Albania
12: Danmark
13: Kroatia
14: Polen
15: Serbia
16: Tsjekka
17: Portugal
18: Makedonia
19: Norge
20: Malta
21: Andorra
22: Ungarn
23: Estland
24: Belgia
25: Slovenia
26: Tyrkia
27: Østerrike
28: Latvia

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen