HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qix5hJBW1V_SFTdW_cAFVHGMcklRAjKbpVgLjjZcVn6bXTCIP37jKBIa6wBDD02ZNAsLhAf3Z6rOQbPMiKnxEVf4dU6s8Isuvf3DQOvI6BllzUQoHN9_Bh0ukdHmp7a5gdo8mH7rn4k&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Rosenborg har etter en intern evaluering bestemt seg for å gi den kontroversielle spissen Nicki Bille Nielsen en ny sjanse.

Dansken havnet i fjor på glattcelle etter en tur på byen, og fikk i etterkant at dette beskjed fra Rosenborg om at han kun fikk én sjanse til. En lignende episode ville føre til at han ble sparket ut, konstaterte lerkendalklubben.

I påsken havnet 26-åringen igjen i trøbbel etter en bytur. Bille Nielsen skal ha bitt en politimann i forbindelse med en arrestasjon.

Stiller tre krav

Sent torsdag kveld offentliggjorde Rosenborg på en pressekonferanse at dansken likevel får en sjanse til.

- Vi har brukt god tid, og den tiden vi følte har vært nødvendig. Avgjørelsen må tas basert på fakta - ikke følelser. Vi har snakket flere ganger med Nicki, vitner, politiet, og relevante fagpersoner. Vi har skaffet oss et best mulig bilde av det som skjedde, sa sportslig leder Erik Hoftun.

Rosenborg stiller tre krav, og dansken har akseptert disse.

- Nicki får totalt alkoholforbud i tiden framover. For det andre har vi lært oss å kjenne Nicki som en positiv gutt med masse energi, og han er flink med mennesker. Derfor vil vi utnytte hans positive energi utenfor banen i sosialt arbeid. Tredje punkt er at Nicki skal fortsette på sinnemestringskurs, sa Hoftun.

- Må følge opp

Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson mener dette er fornuftig løst av Rosenborg.

- Det er bra og fine tiltak, men nå må også Rosenborg følge opp. Det er ingen tvil om at Nicki Bille har problemer, sier Joacim Jonsson.

Se resten av kommentarene hans i videovinduet øverst i saken.