NORGE – LITAUEN 1-0:

ULLEVÅL (Nettavisen): Kaptein Brede Hangeland så uten problemer den nesten komiske motsetningen mellom landslagets innsats mot Litauen på Ullevaal Stadion og dets plass blant de førsteseeedete lagene i den europeiske VM-kvalifiseringen.

Norge er nå på samme nivå som for eksempel Spania, Italia og Tyskland.

67 minutter uten sjanser
- Det er vi selvfølgelig utrolig glade for. Basert på kampen i dag, er det nesten litt pinlig, men vi må jo si at vi har fortjent det. Det er jo en tabell som bygges opp av resultater over tid, så da er vi nok så gode, sier Hangeland til Nettavisen.

Norge skapte ikke en eneste målsjanse før Morten Gamst Pedersen fant Erik Huseklepp foran mål med sitt innlegg midtveis i andre omgang. Headingen gikk over mål, men bar i det minste bud om at Norge hadde kapasitet til å sette inn en slags sluttspurt.

«Sluttspurt» er kanskje å ta i. Det handlet snarere om å sette opp tempoet fra bussholdeplassventing til middels rask gange.

Simen Brenne skjøt over fra fire meter, for åpent mål, etter en corner et kvarter før slutt, mens Erik Huseklepp skaffet Norge straffespark med under ti minutter igjen å spille.

Pinlig før pause
Morten Gamst Pedersens skudd var svakt og dårlig plassert, men til Norges hell fikk han returen fra Ernestas Setkus tilbake i beina og Gamst Pedersen kunne dermed sette inn 1-0.

3-2 i målsjanser mot Litauen, som er nummer 47 på Fifa-rankingen, imponerer ingen. Det faktum at Litauen faktisk ledet 2-0 i målsjanser ved pause, er – for å låne assistenttrener Ola By Rises ord til TV 2 i pausen – direkte pinlig.

- Jeg tror det er mange lag i seedinggruppe to, tre, fire og fem som ønsker seg Norge i VM-kvalifiseringen, erkjenner Brede Hangeland.

- Hva må rettes på for at Norge skal slå Island i neste EM-kvalifiseringskamp?

- Alt!

Farvel til 4-4-2?
Egil Olsen spør seg selv om han valgte feil formasjon. Norge er mest vant til å spille i 4-5-1, men mot svake Litauen valgte Drillo å satse på Moa Abdellaoue og Erik Huseklepp sammen på topp i 4-4-2.

- Det ble en dårlig fotballkamp og vi gjør en dårlig prestasjon mot et lag vi burde slått mer. Det er mulig at vi bommer med formasjonen, at vi burde ha spilt med 4-5-1 med høyere press, et slags 4-3-3, sa Drillo til Nettavisen etter 1-0-seieren.

Han innser i det minste at det var en dårlig forestilling Norge bød på. Det er første skritt på veien til å gjøre noe med det.

- Det går ikke på viljen. Det er ingen som går utpå banen og tar lett på det. Vi var klar over at vi ville bli seedet som nummer 1 med seier. Men det var dødt, likevel, erkjente landslagssjefen.

- Island blir ikke enkelt
Norge må som kjent slå både Island og Kypros i Oslo dersom målet om en plass i EM-sluttspillet i 2012 skal bli en realitet. Det går neppe dersom ikke innstillingen, arbeidsviljen og skaperevnen forbedres kraftig fra Litauen-kampen.

- Island blir helt sikkert ikke en enkel greie. Men hvis vi må ha poeng mot Kypros, er jeg sikker på at vi greier det, sa Drillo.

Skulle det ikke gå, er det nok ingen utenfor Norges grenser som blir skuffet.

HTML EMBED