Tross katastrofesifrene 1-10 i de to siste VM-kampene på hjemmebane ville ikke Luiz Felipe Scolari erklære sin avgang som Brasils landslagssjef lørdag.

– Det er opp til presidenten (i fotballforbundet) å avgjøre. Vi skal levere vår rapport fra VM og la ham analysere hva som må gjøres, sa Scolari etter 0-3-tapet for Nederland i bronsekampen.

– Jeg kommer ikke til å diskutere min framtid med dere. Uansett utfall av VM er dette prosedyren vi ville fulgt.

Landslagssjefens kontrakt løper ut ved avslutningen av VM, men brasilianske medier har spekulert i at forbundet ønsket at han skal lede laget ut året mens det letes etter en permanent erstatter.

Kamplyst

Scolari framsto kamplysten overfor medienes kritiske spørsmål.

– Vi var ikke så gode mot slutten av turneringen, men vi ble nummer fire, og spillerne fortjener ros, sa han.

– Kampen mot Nederland var veldig jevn, men vi slapp inn et tidlig mål, og Nederland hadde marginene på sin side.

Han nevnte blant annet flere dommeravgjørelser som gikk i Brasils disfavør.

Scolari fastholder at det var de seks minuttene med total forsvarskollaps og fire baklengsmål mot Tyskland som ødela for Brasil i VM.

– Vi hadde virkelig gode øyeblikk i kampene. Vi kan bare beklage de seks minuttene mot Tyskland, men det skjedde. I dag kan jeg ikke kritisere laget. De spilte ikke dårlig, og de fortjente ikke å tape 0-3, sa han.

God statistikk

– Denne gruppen var veldig god i kontinentcupen i fjor. Det er god kvalitet, og veien er åpen for å skape et mye bedre lag i neste VM.

Scolari forsvarte sitt ettermæle. Han pekte på at han ledet Brasil til VM-gull i 2002 og Portugal til semifinale i 2006.

– Jeg har vært i tre VM, to med Brasil og ett med Portugal, og jeg har kommet til semifinale hver gang, sa han.

– Noen ganger i fotball kan det skje noe på få minutter som forandrer alt. Tapet mot Tyskland var det verste i vår historie, men vi må også se de positive tingene. (©NTB)