Tomohiro Kato (25), som stod bak knivmassakeren i Tokyo søndag, besøkte åstedet flere ganger i forkant av angrepet.

Politietterforskerne tror at angrepet som fant sted søndag i bydelen Akihabara i Tokyo var planlagt ned i minste detalj melder Times Online.

- Jeg vil drepe mennesker

«Jeg vil drepe mennesker i Akihabara, jeg har en bil jeg vil krasje og hvis bilen blir ødelagt vil jeg bruke kniv.»

Denne meldingen ble postet Kato på internett samme dag som angrepet. Han skal ha postet flere meldinger via sin mobiltelefon helt frem til angrepet fant sted. Den siste som man tror Kato sendte like før han kjørte lastebilen inn i folkemengden lyder: «Det er på tide, jeg drar».

Inntil angrepet i går skal Kato ha ført et tilsynelatende normalt liv. Han uteksaminerte fra en god skole i Aomori-distriktet og reiste sørover for å jobbe i en fabrikk som laget bildeler. Han skal likt å kjøre fort med biler og skal ha vært meget engasjert i internettforumer. Kato var også i likhet med mange andre japanske unge veldig interessert i tegneserier og tv-spill. Den normale fasaden brast søndag.

Syv drept

Tidlig om morgenen sendte han en kollega en tekstmelding, der han ga beskjed om at han hadde noe å levere. Da Kato møtte opp hjemme hos kollegaen skal alt ha virket normalt. Han hadde det samme pokerfjeset han alltid hadde på jobb. Den eneste forskjellen var at han hadde på seg en lys dress, i kontrast til sin vanligvis uformelle stil. Kato ga sin kollega en bag full av dvd-er og tv-spill før han sa: «Jeg skal levere denne lastebilen til Akihabara. Jeg skal gjøre en kort stopp der og så skal jeg fly øst.

Ifølge en talsmann for politiet i den japanske hovedstaden, ble sju mennesker drept og tolv skadd. De drepte er seks menn i alderen 19 til 74 år og en 21 år gammel kvinne.

Ugjerningen skjedde på dagen sju år etter at en vaktmester gikk amok og drepte åtte skolebarn.