MAN CITY - BARCELONA 1-2:

Manchester City har vært blant de aller beste lagene i Premier League de siste årene og så sent som sist sesong vant klubben ligagull.

I Europa har det imidlertid ikke gått like bra og Manuel Pellegrinis gutter slet med å ta seg videre fra gruppespillet i fjor høst.

I åttedelsfinalen venter Barcelona, laget City røk ut for sist sesong og etter hjemmekampen på Etihad tirsdag kan det se ut til at historien gjentar seg. En horribel første omgang kostet vertene dyrt.

- Det City produserer nå, er rett og slett flaut, påpekte Viasat-profil Jan-Åge Fjørtoft underveis i første omgang av oppgjøret.

Fjørtoft var på plass på Etihad for å følge kampen.

Omstridte Luis Suarez ble første omgangs store spiller med to mål. Etter hvilen løftet City seg noe og reduserte ved Sergio Agüero.

På overtid bommet Lionel Messi på straffe.

- Jeg håper strafferedningen på slutten kan bli avgjørende. Vi reiser til Spania med en fin gruppe fans og troen på at vi kan vinne. Vi hang med fram til det første målet, men så fikk vi litt panikk. I pausen fikk vi orden på ting og i andre omgang presset vi på. Til slutt fikk vi også et viktig mål, sier City-keeper Joe Hart til TV-kanalen ITV.

- Det er feil at vi ikke taklet presset. Noen ganger har du uflaks. Det er bare 2-1 og vi har troen. Luis Suarez er selvsagt en fantastisk spiller. Han scoret to veldig fine mål i dag, sier keeperprofilen videre.

Med tap i hjemmematchen står Pellegrinis gutter nå overfor en meget tøff jobb for å ta seg videre i den gjeveste europacupen.

Returen spilles på Nou Camp 18. mars.

Suarez-show
Mye skulle handle om tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez i første omgang av kampen på Etihad tirsdag. Stjernen scoret to.

Allerede etter elleve minutter var han farlig frampå etter en svak feilpasning i City-forsvaret, men til tross for at spissen fikk avslutte to ganger endte det ikke med noen annet enn en ball i nettveggen.

Like etter ble det imidlertid nettsus. Barcelona vartet opp med herlig fotball ute på kanten og ballen ble slått inn mot Suarez. Mannen fra Uruguay gikk i duell med Vincent Kompany og var heldig med hvor kula landet. Suarez var våken, mens Kompany var utspilt og dermed kunne Barcelona-stjernen sikkert sette ballen forbi Joe Hart til 1-0.

Etter rundt 25 minutter var Suarez igjen frampå. Denne gangen ble han spilt fri, men Joe Hart var våken og fikk avverget sjansen.

Barcelona-spissen var likevel ustoppelig i løpet av de første 45 minuttene i Manchester og etter en snau halvtime fikk han sitt andre mål for kvelden. Jordi Alba slo inn foran mål og Suarez var på rett sted til rett tid og skled ballen over streken og det sto 2-0.

Barcelona fortsatte å skape gode sjanser, mens City slet voldsomt. Kompany reddet en ball på streken og var viktig i den situasjonen, men alt i alt slet belgieren voldsomt med farten til gjestene.

Messi, Suarez og Neymar var alle aktive på topp og skapte masse trøbbel for hjemmelaget. Det kunne fort stått mer enn 2-0 til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Slo tilbake
I andre omgang løftet vertene seg flere hakk og City sto litt mer fram som et lag og litt mindre som en dyr samling enkeltspillere.

Både Samir Nasri, Edin Dzeko og Sergio Agüero begynte å bevege seg litt og de lyseblå kom til et par brukbare sjanser etter hvilen.

I det 68. minutt kom også reduseringen. David Silva fikk ballen og serverte den til Agüero. Han tok med seg ballen, satte fart og dro seg forbi forsvaret, før han avsluttet opp i nettaket og det sto 1-2.

Gleden ble likevel kortvarig for City. Like etter scoringen fikk venstreback Gaël Clichy sitt andre gule kort og ble utvist.

Muligens en smule strengt, men uansett dømt.

Etter utvisningen tok Barcelona igjen over styringen i kampen, men flere mål ble det ikke og dermed er det fordel katalanerne.

Lionel Messi burde likevel ha økt ledelsen på overtid, da Barca fikk straffe, men den suverene argentineren bommet fra krittmerket.

HTML EMBED

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED