Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Det er så deilig å se Per Ciljan Skjelbred i godt slag igjen! Han er i virkelig god spilleform for tiden, til tross for litt sykdom nylig. Søndag gjorde han en gjenvinning like utenfor 16-meteren og serverte Ramos som ga Hertha ledermålet. Det ble Skjelbreds femte assist i serien denne sesongen. Trønderen har i tillegg to scoringer. Kun spissen Ramos har like mange assists, så man kan trygt si at Skjelbred er blant lagets viktigste offensive spillere for tiden. Også moro å se Håvard Nordtveit tegne seg for en målgivende pasning igjen!

2) Moa Abdellaoues Stuttgart har gått fra et ganske så morsomt og underholdende lag til et horribelt og kjedelig lag. Ingenting stemmer hos dem om dagen (ett poeng på ni siste kamper), og nå har de også skiftet trener. Det mener jeg var på tide, og jeg mener også de har gjort rett i herremannen de nå har ansatt – Huub Stevens. Jeg tror at nederlenderen har den mentaliteten og erfaringen til å løfte Stuttgart. Stevens har over ti år som trener i Bundesliga bak seg og han kjenner til nivået, klubbene og hva som må til for å lykkes. Spørsmålet blir om spillerne er klare for hans harde og tøffe treningsopplegg. Det er hvertfall ingen tvil om at de trenger det. De trenger å se alvoret og de trenger å løfte seg mange hakk. Det krever hardt arbeid, og jeg mener Huub Stevens er rett mann til det. Så krysser vi fingrene for at Stuttgart holder seg oppe!

Se de fem beste målene denne runden:

3) Klaas-Jan Huntelaar var lenge ute med skade og etter at han kom tilbake har han smått begynte å finne målformen. Jeg synes at det fortsatt var mye ustabilt og rustent spill fra nederlenderen foran mål, men med hans hattrick i helgen så fikk vi se hva som bor i han. Spørsmålet blir om han klarer å holde dette gående. Jeg tror det. Nå har han vært tilbake i spill i noen uker og virkelig fått kjenne på følelsen av å score flotte og viktige mål. På sitt beste er Huntelaar uten tvil en av Bundesligaens beste spillere, og han er god både med ballen i beina og i hodespillet. Schalke trenger han i form nå som de ikke lenger har de magiske ferdighetene til Raul tilgjengelig.

4) Werder Bremens Aaron Hunt er nok helgens store fotball-snakkis da han ble tildelt et straffespark for så å si ifra til dommeren at det ikke var straffe. Istedet fikk Nürnberg ballen. Jeg synes det er utrolig godt å se at det er spillere der ute som er så ærlige som dette. Han forklarte etter kampen at han ikke ville vinne på den måten, og hele situasjonen synes jeg er bemerkelsesverdig. Dette skjedde på et tidspunkt hvor Bremen allerede ledet 2-0, så spørsmålet er om han hadde gjort det samme om stillingen var 0-0 eller 1-0 til Nürnberg. Jeg tror faktisk det, fordi Hunt ikke er den typen spiller som vil tjene på feilaktige avgjørelser. I alle år har han vært en ordentlig og ærlig fotballspiller som har jobbet knallhardt for å komme dit han er i dag og som er et godt forbilde for spesielt unge tyske fotballspillere. Etter helgens situasjon har han blitt hyllet overalt, og det synes jeg er fortjent. Han er ikke kaptein uten grunn. Han står frem som et eksempel til etterfølgelse!

Se episoden med Hunt her:

5) Håvard Nordtveit var tilbake fra start og spilte 84 minutter for Gladbach i hjemmetapet mot Augsburg. Nordtveit spilte frem Raffael som satte inn vertenes ene scoring. Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 66 minutter for Hertha borte mot Mainz. Rune Jarstein satt på benken hele kampen. Moa var ubenyttet reserve for Stuttgart hjemme mot Braunschweig. I samme kamp var også Omar Elabdellaoui ubenyttet reserve, mens Håvard Nielsen startet og spilte 67 minutter. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim borte mot Schalke. Vegar Eggen Hedenstad var igjen ikke i troppen til Freiburg grunnet skade.