Gå til sidens hovedinnhold

- Det er syk forskjell fra Norge

Rade Prica nyter sitt nye proffliv.

Etter fire sesonger i Rosenborg valgte Rade Prica å forlate Trondheim og norsk tippeliga etter fjorårets sesong.

I starten av januar skrev han under for den israelske klubben Maccabi Tel Aviv, og svensken har ikke angret ett sekund siden.

- Det er det letteste klubbyttet jeg har gjort. Både gutta og hele klubben har vært kanon, forteller Prica til Aftonbladet.

- Syk forskjell
Klubben styres av sportssjef Jordi Cruyff, og Prica har funnet seg svært godt til rette både på og utenfor banen i Israel.

- I den første kampen kom jeg inn de siste 25, senere fikk jeg 30 og 35 minutter. Etter det, fikk jeg sjansen i cupen og så har jeg fått spille fra start i de to siste kampene. Det har blitt tre mål og to målgivende. Det har gått veldig bra, sier Prica.

Jordi Cruyff er ikke den eneste i klubben med en fortid i Barcelona. Trener Oscar Garcia er oppfostret i den spanske storklubben, og laget spiller deretter.

I tillegg til spillestilen, er det også store forskjeller i klimaet, sammenlignet med det Rade Prica er vant til fra Trondheim.

- Det er syk forskjell fra Norge. Der må man ha lange underbukser, bukser, trøye, t-skjorte, en trøye til og en regnjakke over når du går ut. Jeg sa til kona at jeg bare har hatt på meg langarmet trøye på fem treninger etter sju-åtte uker her. Det er den største forskjellen.

- Det er vel krig der?
32-åringen innrømmer at han tenkte på konflikten mellom Israel og Palestina da han fikk tilbud om å komme til Maccabi.

- Det er klart man gjorde, spesielt familien. Man vil ikke ta dem til en plass som er farlig, men jeg fikk kjapt indikasjoner på at det ikke er farlig her. Jeg har ikke merket noen ting.

- Mange venner spurte «det er vel krig der?». Man må være her for å forstå at det ikke er slik.

HTML EMBED

Språket er imidlertid et større problem, selv om svensken ikke ser på det som noe stort problem.

- Treneren snakker spansk, også er det en som oversetter til hebraisk og én som oversetter til engelsk for meg. Mange snakker bra engelsk, til og med ute i byen. Man kommer langt med skoleengelsken, forteller Prica.

-150 personer kom mot oss
Supporterne i Pricas nye klubb er kjent for å være ekstremt lidenskapelig, noe han allerede har fått føle på kroppen før møtet med Hapoel Tel Aviv.

- To treninger før derbyet, satt vi utenfor garderoben rundt 45 minutter før treningen. Da vi satt der og snakket, så vi en gjeng på andre siden av banen, og de kom nærmere. Det var kanskje 150 stykker som sang, kastet fyrverkeri og gikk mot garderoben.

- De var vel der en halvtime. Dagen etter kom flere hundre på treningen igjen. De skulle klemme oss og ønske oss lykke til før derbyet. Ingen var mer glade enn fansen da vi vant kampen 4-0.

Maccabi Tel-Aviv leder den israelske ligaen, åtte poeng foran Maccabi Haifa.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken