Gå til sidens hovedinnhold

- Det er tidenes sensasjon

Hødd vant cupfinalen mot Tromsø.

HØDD - TROMSØ 1-1 (5-3 på straffer):

ULLEVÅL / GRØNLAND (Nettavisen): Verken Hødd eller Tromsø klarte å avgjøre søndagens cupfinale i løpet av 120 minutter og dermed måtte finalefesten avgjøres på straffespark.

Ørjan Nyland reddet forsøket fra Remi Johansen og så Saliou Ciss' forsøk gå utenfor stolpen.

Andreas Rekdal avgjorde dermed cupfinalen til fordel for adeccoligalaget Hødd.

- Tidenes sensasjon! utbrøt NRK-kommentator Arne Scheie.

Tidligere i kampen hadde Kjell Rune Sellin gitt Hødd ledelsen, før Saliou Ciss utlignet utlignet til 1-1 rett før slutten av ordinær spilletid.

Nyland ble helten
Keeperhelten Ørjan Nyland var i ekstase da han ble intervjuet rett etter kampslutt på Ullevaal Stadion.

- Dette er stort. Hele laget gjør en kjempejobb, og jeg gjør noen redninger som jeg ikke helt vet hvor kommer fra, men det var helt sykt, sier Nyland til NRK.

Det var spesielt én redning som satt friskt i minne hos keeperen, som jages av flere tippeligaklubber. Zdenek Ondrasek så ut til å heade ballen i mål, men Nyland vartet opp med en utrolig enhåndsredning.

- Det var en ganske bra heading. Jeg ventet at den skulle heades tilbake der innlegget kom fra, så det var ren refleks. Der er så deilig å få det til her i dag. Det var helt sykt.

Sjekk kamputviklingen minutt for minutt

Å spille kamp på Ullevaal var også noe som ga mersmak for Nyland, som har ambisjoner om å bli landslagskeeper.

- Jeg har lyst til å spille her i 10-15 år framover, så det var en fin smakebit, smiler cuphelten.

Rekordtidlig kort
Tenningsnivået hos spillerne til adeccoligalaget Hødd var det ingenting å si på i lørdagens cupfinale. Allerede etter fem sekunder pådro Vegard Heltne seg gult kort etter en tøff takling mot Hans Nordbye.

Det var imidlertid Tromsø som tok kommandoen i kampen og skapte flere gode sjanser i åpningminuttene.

Den største sjansen kom allerede etter to minutter da Aleksandar Prijovic stusset ballen gjennom til angrepsmakker Zdenek Ondrasek.

Tsjekkerens skudd på halv volley snek seg imidlertid hårfint over tverrliggeren fra rundt 15 meter.

Tippeligalaget fortsatte å være mest toneangivende, men Hødd, med kaptein og midtstopper Fredrik Klock i spissen forsvarte seg godt og red av stormen.

I minuttene før pause var det Hødd som var nærmest scoring, men verken Erik Sandal eller Pål André Helland klarte å treffe ramma på gode sjanser i sluttminuttene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hødd tok ledelsen
Tromsø åpnet andreomgangen best, men klarte ikke å spille seg gjennom et kompakt Hødd-forsvar og slet med å komme til de helt store sjansene.

Derfor valgte Per-Mathias Høgmo å sende Ole Martin Årst på banen i det som var Tromsø-legendens siste kamp i karrieren.

Det som kunne blitt en fenomenal avslutning på en lang og suksessfull karriere så imidlertid ut til å bli lagt i grus av en annen målsnik.

Kjell Rune Sellin, som er lånt ut fra Aalesund, mottok en pasning fra Sandal og fikk slengt av gårde et skudd som Lekstrøm ikke klarte å holde ute.

Det var ikke det reneste treffet trønderen har hatt på en ball, men utvilsomt det mest minneverdige.

Kanonredning og utligning
Tromsø trykket på for en utligning, og Tippeligaens toppscorer Zdenek Ondrasek fikk en gigantisk mulighet til å sikre ekstraomganger.

Hødd-keeper Ørjan Nyland har fått mye skryt for sine ferdigheter med beina, men i den situasjonen viste han at han også kan sine saker på streken.

Keepertalentet hadde vekten på feil bein, men fikk slengt seg over og vartet opp med en fantastisk enhåndsredning på tsjerkkerens heading.

Hødd så ut til å klare å ri av stormen, men etter 86 minutter klarte ikke adeccoligalaget å stå imot lenger.

Et innlegg fra Remi Johansen fant Saliou Ciss inne i boksen, og senegaleseren styrte ballen enkelt i mål bak Nyland til 1-1 og sikret dermed ekstraomganger.

Verken Tromsø eller Hødd klarte å avgjøre kampen i løpet av forlengningen og dermed skulle det det hele avgjøres på straffespark.

Der trakk Hødd det lengste strået, og Andreas Rekdal satte inn den avgjørende straffen og dermed var sensasjonen et faktum.

Kommentarer til denne saken