Gå til sidens hovedinnhold

«Det er til å få frysninger, gåsehud og tårer av»

For et drama!

VALENCIA - SEVILLA 3-1 (3-3 totalt):

Valencia var på vei mot en plass i finalen av Europa League torsdag kveld, men hele fire minutter på overtid glapp det for den tradisjonsrike klubben.

Sevilla vant nemlig 2-0 da de to lagene møttes til den første semifinalen og med Stephane Mbias mål langt inn i overtiden utlignet de totalen til 3-3.

Det var nok til å sikre avansement på bortemålsregelen.

Valencia fikk en drømmestart på kampen og Sofiane Feghouli satte ballen i mål allerede etter 14 minutter. I det 26. minutt la Jonas på til 2-0 for vertene.

3-0 kom etter 70 minutter da backen Jeremy Mathieu fant nettet.

En utrolig snuoperasjon av Valencia, som altså tapte den første kampen. Det så lenge ut til å holde, men Mbia ville det annerledes og avgjorde det hele.

Da ble følelsene satt i sving hos Sevilla-fansen. La Liga-ekspert og Nettavisen-blogger Petter Veland skrev følgende på nettsamfunnet Twitter etter kampen.

«Nå har jeg sett en mann på cirka 25 år, en jente på 14, en frue på 70, en herre på 60, en spiller på 30 og en gutt på 20 gråte i løpet av ett minutt».

«Bildene etter kampen er til å få frysninger, gåsehud og tårer av. Sorg og smerte på den ene siden, ekstase og glede på den andre», skrev han.

Dette betyr at Sevilla møter Benfica til finale i Europa League.

Portugiserne gikk videre etter å ha spilt uavgjort 0-0 mot Juventus torsdag.

Det ble også svært dramatisk i Torino og italienerne jaktet mål gjennom hele kampen. Det første oppgjøret endte 2-1 og ett Juventus-mål var nok.

Benfica kjempet imidlertid med nebb og klør, mens Juventus sløste.

Gjestene fikk blant annet to mann utvist - Lazar Markovic og Enzo Perez. Juventus fikk Mirko Vucinic utvist. Han ble sendt av samtidig som Markovic.

Finalen i Europa League spilles 14. mai på Juventus Stadium i Torino.

Kommentarer til denne saken