MANCHESTER CITY - CHELSEA 0-1:

61 strake kamper. Det var antallet kamper Manchester City hadde spilt på hjemmebane i Premier League uten å gå målløs av banen på eget gress.

61 strake kamper, det er ganske lenge, det. Vi må faktisk helt tilbake til november 2010 for å finne siste lag som holdt nullen på Etihad, nemlig Birmingham.

Mandag kunne imidlertid José Mourinho og hans Chelsea juble over å ha brutt denne statistikken. Premier Leagues gjerrigste lag overlistet Premier Leagues mest målfarlige.

Citys superstatistikk fikk aldri oppleve 62 strake kamper. Dette var også Manchester-klubbens første tap på eget gress denne sesongen. Mange lot seg imponere av gjestene.

Men selv om Chelsea holdt nullen ble det langt fra noen kjedelig kamp i Manchester. I stedet fikk de frammøtte oppleve et fyrverkeri med en rekke godbiter i begge ender av banen.

- Typisk Mourinho
Poengene var det likevel Chelsea som fikk, alle sammen. Det betyr at londonklubben ligger likt med City på tabellen, begge har 53 poeng. Arsenal topper med 55 poeng.

- Vi viste god moral og skapte mange bra sjanser. Vi har brukt de siste dagene på å kartlegge Citys styrker og svakheter. Det er typisk José Mourinho, sier John Terry til Sky Sports.

- Nå har vi et par kamper på hjemmebane som vi kan bygge videre på. Vi er nødt til å vinne dem, siden vi ga bort poeng mot West Ham i forrige uke, sier Chelseas kaptein.

En annen ting som er typisk José Mourinho er å skyve presset over på de andre.

- Neste sesong skal jeg og gutta gå ut og si at vi er favoritter. Denne sesongen handler det om å utvikle seg, sier han.

- Vi kan bare vinne tittelen, om City taper den. Arsenal har jobbet med sin utvikling i mange, mange år. Det vi gjør i år, er det Arsenal har drevet med lenge. Det betyr ikke så mye for oss å komme hit, parkere bussen foran mål, vinne 1-0 og ta tre poeng. Det er utviklingen som er viktig, sier portugiseren.

Ivanovic-kanon
Det ble en svært underholdende første omgang på Etihad, der begge lag skapte store sjanser. Kun én av dem skulle imidlertid finne veien til nettmaskene.

Det skjedde etter 32 minutter og det var bortelaget Chelsea som tok ledelsen ved Branislav Ivanovic.

Eden Hazard spilte også en viktig rolle ved scoringen og spilte fram Ramires i forkant. Brasilianeren ble imidlertid hindret av Vincent Kompany, men returen kunne ingen stoppe.

Ivanovic hamret til og kunne juble for sitt andre Premier League-mål for sesongen og hans 15. totalt i karrieren. Dette er for øvrig første gang han har scoret med venstrefoten.

Før scoringen hadde vertene hatt flest sjanser, men Chelsea hadde også hatt en meget, meget svær mulighet.

Allerede i det ellevte minutt var Yaya Toure, som spilte en strålende første omgang, bare millimetere unna å skli et innlegg fra Aleksandar Kolarov i mål.

Noen minutter senere var den samme Toure på farten igjen. Ivorianeren kjempet seg inn i Chelsea-feltet og fikk lagt videre til David Silva. Spanjolen satte ballen like utenfor mål.

Stolpe og ut
Citys sjanser hadde kanskje vært store, men den Chelsea fikk etter 28 minutter var gedigen. Plutselig var Willian og hans kumpaner alene igjennom, fire mot en City-forsvarer.

Willian avanserte med ballen i beina, ventet, ventet litt til og la til slutt ut til Ramires. Midtbanemannen prøvde å plassere ballen i motsatt hjørne, men Joe Hart reddet mesterlig.

Rett før pause fikk gjestene en ny, stor sjanse. Eden Hazard sendte Pablo Zabaleta ut i pølsekiosken for å kjøpe hockeypulver, før han la hardt inn foran mål.

Innlegget havnet etter hvert hos Samuel Eto'o på motsatt side og kameruneren klinket ballen i stangen og ut. Der kunne fort Chelsea ha satt motstanderen sjakk, om ikke matt.

Det skal også nevnes at City brukte veteranen Martin Demichelis på midtbanen i denne kampen, siden Fernandinho var ute, men 33-åringen var langt unna å holde samme kvalitet.

Da lagene gikk til pause på Etihad sto det altså fortsatt 1-0 til de blå fra London og Chelsea-manager José Mourinho kunne koste på seg et lurt smil på vei inn i garderoben.

Nye stolpetreff
Andre omgang startet som den første avsluttet, med målsjanser. Først skapte Ivanovic farligheter med et innlegg, og deretter løsnet Yaya Toure et skudd som strøk stolpen.

Nærmest innledningsvis etter pause var imidlertid den «hjemvendte» sønn Nemanja Matic. Serberen spilte fra start hamret ballen i krysstolpen fra rundt 30 meter i det 53. minutt.

Og gjestene skulle også få et tredje stolpetreff i løpet av kort tid. I det 66. minutt slo Willian en corner og den omsatte midtstopper Gary Cahill i aluminiumet.

City-manager Manuel Pellegrini tok ut Alvaro Negredo, som ikke hadde hatt noen god dag, og kastet inn Stevan Jovetic i jakten på å snu kampen, som Chelsea nå hadde inne i sitt spor.

Mot slutten økte også presset fra de lyseblå, men Chelsea spilte taktisk bra bakover, og hadde i tillegg litt flaks. Dermed klarte ikke Pellegrinis menn å snu det hele i sin favør.