Gå til sidens hovedinnhold

- Det er vondt

David Nielsen mener gullhåpet er i ferd med å svinne.

STRØMSGODSET-VÅLERENGA 0-2

MARIENLYST (Nettavisen): Det er tre år siden sist Strømsgodset tapte en seriekamp på hjemmebane. Og med midtuketapet mot Steua Buchuresti friskt i minne, var det kanskje noen som trodde rekorden sto for fall.

Og Vålerenga satte en skikkelog støkk både i Drammens-publikummet og Godsets gulldrøm, og vant overraskende 2-0 på Marienlyst.

Godset-trener, David Nielsen, synes det var vondt å se den utrolige rekken bli brutt, men han påpeker samtidig at klubben først og fremst er stolte over rekorden.

- Det er jo en helt utrolig prestasjon. Det er noe vi må være stolte av. Men i dag manglet vi det lille ekstra, sier David Nielsen til Nettavisen.

- Kan vinne gull
Tapet betyr at Godset nå er seks poeng bak Molde, som kan øke forspranget til ni poeng med seier mot Sandnes Ulf søndag. Nielsen erkjenner at gullhåpet nå er i ferd med å forsvinne.

- Vi kan selvsagt vinne gull, men vi må samtidig være realistiske. Molde ser veldig gode ut og det blir vanskelig å ta dem igjen. Vi må nå i det minste sørge for å få medalje, fortsetter Nielsen.

Den danske treneren påpeker at laget hans naturlig nok gikk litt tomme i dag etter en skuffende kamp mot Steua Bucuresti så sent som på onsdag. Men han vil ikke bruke det som en unnskyldning.

- Vi manglet det lille ekstra og manglet energi til å snu kampen. Det tar jeg fullt og helt på min kappe. Det er min jobb å sørge for at spillerne har nok energi.

Burde du kanskje latt noen spillere hvile i dag?

Nei, det handler ikke om det. Spillerne på banen trengte hjelp fra meg.

Hjemmelaget var imidlertid nær ved å få en drømmestart. Før minuttet var spilt sendte Jarl André Storbæk ei kremkule i bakrom til Peter Kovacs, som tok med seg ballen ned mot linja. I stedet for å servere en umarkert Gustav Mendonca Wikheim på åpent mål, forsøkte ungarern å overliste Michael Langer på egenhånd. Forsøket ble avverget, og veteranen fikk kjeft av sin 15 år yngre lagkamerat.

Stormløp
Godset satte inn et stormløp fra start, og de fortsatte å terrorisere Vålerengas venstreside. Venstreback Ruben Kristiansen hadde nok å stri med de første minuttene, og Øyvind Storflor fikk gang på gang både tid og rom nok til å sende i veien farlige innlegg.

Men fotball kan være urettferdig. Idet Godset koblet et stadig større grep, kontret Vålerenga inn 1-0 på Marienlyst. Vidar Örn Kjartansson viste at han kan mer enn å score mål, og dyttet ballen vakkert igjennom til Rasmus Lindkvist.

Isbad
Svensken gjorde det Peter Kovacs burde gjort. Han sendte ballen uselvisk til Ghayas Zahid, som hadde en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

Og om det var en kalddusj for seiersvante drammensere, var det som skjedde fem minutter senere å regne som et isbad. Christian Grindheim svingte inn et lekkert frispark som Vidar Ørn Kjartansson styrte i mål på et vis kun ekte målscorere gjør. Dermed sto den tre år gamle rekorden virkelig i fare.

Hjemmelaget slet med å finne seg selv igjen etter de to baklengsmålene, og Örn Kjartansson var stadig frempå for Enga. Til tross for scoringen, hadde islendingen flere svake avslutninger i første omgang.

I pausen satte David Nielsen inn Marvin Ogunjimi for Peter Kovacs, uten at det så ut til å inspirere hjemmelaget nevneverdig. I stedet var det igjen Enga som var farligst og et kvarter ut i omgangen ble Kjartansson felt av Marius Høibråten i straffefeltet, og dommer Svein Odvar Moen pekte korrekt på ellevemeteren.

Svak straffe
Men hvis scoringen hans var genial, kan straffesparket best beskrives som totalt mislykket. Tippeligaens toppscorer satte ballen utenfor fra straffemerket. Utypisk fra ham, og Godset fikk dermed en livbøye å henge fast ved.

Og hjemmelaget klarte etter hvert å ta over det meste av banespillet, men Enga forsvarte seg resolutt. Den siste halvtimen ble preget av amper stemning mellom de to lagene, og spesielt Marius Høibråten og Vidar Ørn Kjartansson var stadig i klammeri.


Snuser på medalje
Godset klarte aldri å komme tilbake, og dermed ble det altså serietap hjemme for første gang på tre år. For Vålerengas del betyr det at de nå for alvor er med i medaljekampen, og nettopp det gleder Kjetil Rekdal.

- Det er en stor forskjell økonomisk å ende på tredjeplass kontra en sjetteplass. I den situasjonen klubben befinner seg i, må vi bare sørge for å plukke mest mulig poeng, så får vi se hvor langt det holder, sier Kjetil Rekdal til Nettavisen.

Selv mener han klubben er godt rustet til å ta opp kampen med lagene foran på tabellen. Enga ligger i øyeblikket ett poeng bak tredjeplassen, som innehas av Odd og bare tre poeng bak Godset på sølvplass. De har i tillegg samme poengsum som Rosenborg på fjerdeplass, men både trønderne og Odd har en kamp mindre spilt.

- Jeg mener vi per dags dato er et bedre lag enn Rosenborg. Og hvis de vinner sin kamp, er de maksimum tre poeng foran oss. Vi har igjen både Odd og Rosenborg innbyrdes i høst, så det blir ekstremt viktige kamper.

Fornøyd med andre omgang
At guttene hans brøt Godsets historiske rekke uten tap på eget gress, bryr han seg lite om.

- Vi kan ikke ta hensyn til rekorder. Vi fikk kjørt oss knallhardt de første minuttene, men vi klarte å ri av stormen. Etter hvert klarer vi å jevne ut banespillet. Jeg er mest fornøyd med andre omgang, til tross for at vi scorer begge målene i første omgang. Vi viser klokskap og gjør våre beste defennsive prestasjon denne sesongen.

Tippeligaens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson, er også glad for å konstatere at Enga er med i medaljekampen, men fnyser av de som mener de kan ta opp jakten på gullet.

- Det er vel ikke realistisk, men sølv mener jeg vi kan klarer, sier Vidar Örn Kjartansson til Nettavisen.

- Fantastiske overganger
Han var, i likhet med sjefen sin, svært fornøyd med den defensive jobben som ble gjort på Marienlyst lørdag.

- Vi vant de fleste ballene og forsvarte oss veldig godt. Samtidig hadde vi noen fantastiske kontringer. Faktum at vi brøt Godsets utrolige rekke uten tap, gjør prestasjonen enda bedre, sier han.Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken