Gå til sidens hovedinnhold

«Det finnes bare én Ronaldo»

34-åringen ble hedret av fansen etter sin siste landslagsopptreden.

Ronaldo Luis Nazario de Lima, eller bare Ronaldo, har vært en garantist for mål både for en rekke klubblag og det brasilianske landslaget i en årrekke.

Den nå 34 år gamle spissen har vært innom klubber som PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid og AC Milan og har scoret 67 mål på 104 landskamper for Brasil.

Tirsdag kveld fikk mannen, som ofte bare har blitt omtalt som «fenomenet», sin aller siste opptreden i den gule drakten.

- Takk for alt
I en privatlandskamp mot Romania fikk 34-åringen ett lite innhopp fra det 30. minutt og fram til pause, før han ble hedret av fansen for sin innsats på landslaget.

Måljegeren la opp som aktiv fotballspiller i februar, etter en 18 år lang karriere på fotballbanen. Han har totalt deltatt i fire VM-sluttspill og blitt kåret til årets spiller av FIFA tre ganger.

Bare legendariske Pelé har scoret flere mål for Brasil, enn det Ronaldo har gjort siden han debuterte for «Selaco» tilbake i 1994 mot Argentina.

Da Ronaldo forlot banen i pausen sto spillerene fra de to lagene på hver sin side av banen og applauderte en tydelig rørt spiss, mens han løftet det brasilianske flagget.

- Takk for alt dere har gjort for meg. Takk for at dere har akseptert meg for den jeg er. Takk for at dere har smilt når jeg har smilt og grått når jeg har grått, sa han til fansen ifølge Reuters.

Målløs av banen
Da han vendte snuten mot garderoben runget navnet hans over stadion og bannere med skriften «Brasil takker Ronaldo» og «Det finnes bare én Ronaldo» ble holdt opp.

Også hver gang 34-åringen var nær ballen i løpet av kampen gikk publikum av hektene, selv om han fullførte kvarteret uten å score.

- Jeg hadde tre gode sjanser, men ironisk nok klarte jeg ikke å score i min siste kamp, fortalte spissen etter kampen.

Men selv om Ronaldo ikke tegnet seg på scoringslisten, ble det likevel seier til vertene. Fluminense-spissen Fred satte inn kampens eneste mål etter 21 minutter.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken