Gå til sidens hovedinnhold

- Det forundrer meg ikke om vi slår dem

Kypros er Drillos favorittmotstander.

Norge kunne ikke hatt en gunstigere motstander i fredagens vinn-eller-forsvinn-kamp på Ullevaal. Kypros er Egil Olsens favorittmotstander.

– Det er en kamp vi må vinne om vi vil til Brasil, og det vil forundre meg veldig om vi ikke slår dem, sier Drillo før kampen som vil gjøre Kypros til landslaget han har møtt flere ganger enn noe annet.

Norge har spilt seks kamper mot middelhavsøya med Drillo på trenerbenken og har vunnet hver gang, med sifrene 16-3. Drillo har perfekt landslagsstatistikk (bare seirer) mot 27 land, men har ikke møtt noen av de andre flere enn to ganger.

– Jeg har mange gode minner mot Kypros, men de er blitt bedre de også. Det er nesten bare San Marino som fortsatt er «prügelknabe». Selv Andorra og Liechtenstein byr på motstand nå, sier Drillo.

Albania ga et eksempel på det ved å vinne 1-0 i Norges forrige kvalifiseringskamp på Ullevaal.

– Klart det var ødeleggende for oss, og noe av det sureste jeg har vært med på. Det er eneste gang på de 13 årene jeg har vært landslagssjef at vi har tapt her for en såkalt dårligere motstander, sier han.

Han tror ikke på noen gjentakelse mot Kypros.

– Det er et lag vi har møtt før, og vi kjenner dem bedre. Jeg så at Sveits slet veldig mot dem i juni, men jeg har tro på at vi skal trykke på de rette knappene og greie å ta Kypros på svakhetene deres, sier han.

Bakrommet
Da er det særlig to ting som må på plass.

– Vi må gjøre det bedre enn i våre to siste kamper på den defensive biten. Vi har vært dårligere defensivt enn vi pleier. Kypros skaper sjanser nesten bare på overganger, og vi skal unngå å gi dem overgangsmuligheter, sier Drillo.

– Selv skal vi utfordre bakrommet. Sveits kom til bøttevis av innlegg fra kant, uten å skape særlig mye. Kypros er gode i lufta, men vi skal ta dem i bakrom langs bakken. Der er de svakere, langsomme.

Drillo sier at han har tenkt mye på sammensetningen av laget. Han har stengt treningene og ikke vist fram startelleveren sin.

– Det sier seg selv at det har vært mange spørsmålstegn, og laget ser faktisk litt annerledes ut i hodet mitt enn da samlingen startet. Blant annet har jeg seks sentrale midtbanespillere som er omtrent like gode, sier han.

– Vi har ingen typiske bakromsspillere blant kandidatene som indreløper, så vi må utfordre bakrommet med kanter, spiss og sidebacker.

Kanonstart
Om det er ett minne fra tidligere Kypros-kamper Drillo gjerne vil oppleve igjen, så er det starten på EM-kvalifiseringskampen i Larnaka i 2010.

– Det var et kanonmål på en kontring du sjelden ser maken til, og allerede etter to minutter, sier han.

En slik start fredag vil gjøre sjefen godt.

– For en trener er disse kampene de verste, kamper vi MÅ vinne. Det er enklere når vi skal møte Brasil og forventningene er små. Vinner vi ikke fredag, vil magefølelsen si at vi er ute av VM-dansen. Men jeg tror vi vinner. Jeg er nesten, nesten sikker på det.

PS. Inkludert de to VM-kvalifiseringskampene mot Kypros under Ingvar Stadheim på slutten av 1980-tallet har Norge åtte seirer på åtte forsøk mot Kypros, med 22-4 i målscore. (©NTB)

Kommentarer til denne saken