Gå til sidens hovedinnhold

- Det går fort, og de skyter hardt

Nora Mørk er spent på møtet med Angola.

ZRENJANIN (NTB): Nora Mørk trengte lite tid på å starte VM-sjarmeringen. Oslojenta er norsk toppscorer så langt med 15 mål.

Etter Argentina og Paraguay får Norge motstand i gruppeavslutningen mot Angola (torsdag) og Polen (fredag).

- Angola er bedre enn Paraguay. De spiller håndball på en litt annen måte og er mer aggressive. Det blir en stor test for oss fordi det er et annerledes lag enn de europeiske. Det går fort, og de skyter hardt, sier Nora Mørk til NTB.

Hardt
VM-finalen går neste søndag. Norge har spilt gullkamp i åtte av de ni siste mesterskapene siden 2005. Bare i 2009 (VM Kina) gikk finalen uten norsk deltakelse.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, egentlig. Når vi flytter på oss og setter nesa mot Beograd, begynner kanskje tankene å surre litt.

Mørk er verdensmester for junior. Hun slo gjennom som senior i EM-sluttspillet i 2010. Etter det gikk over to sesonger nesten bort på grunn av skader og trøbbel.

Derfor er gleden over å være tilbake lett å se på Mørk.

- Det er veldig gøy for meg å være her. Jeg koser meg masse. Og det er også artig å spille mot lag man aldri før har møtt. For meg gjelder det også Angola og Polen. Dette er noe nytt og spennende for meg, og jeg koser meg hvert eneste sekund.

Slite
Montenegro og Norge er fortsatt de heteste VM-favorittene etter de første spilledagene.

Vinner lagene hver sin pulje, kan de møtes i semifinalen fredag neste uke.

- Spiller vi opp mot vårt beste, er det mange som skal slite med å slå oss. Så gjenstår altså at vi må treffe toppnivået for at det skal bli hele veien hjem, sier Mørk. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken