Gå til sidens hovedinnhold

- Det hadde vært stort

Morten Gamst Pedersen vil gjerne følge i fotsporene til Ole Gunnar Solskjær og Claus Lundekvam.

MANCHESTER (Nettavisen): Lojalitet i dagens fotball er sjeldent. Veldig sjeldent, i grunn.

Når det snakkes om lojalitet i dagens fotball, tenker vi på Ryan Giggs, Alessandro Del Piero, Paolo Maldini og Raul. Store stjerner som har vært i samme klubb over flere tiår.

Selv om Morten Gamst Pedersen ikke er på nivå med spillerne over, er det smått utrolig at han i dagens fotball har vært i Blackburn i åtte sesonger. Spillere skifter gjerne beite med én gang de blir tilbudt et grønnere landskap.

- Det var et fint selskap, smiler Gamsten når Nettavisen konfronterer han med disse spillerne.

Testimonial-kamp?
Vadsøværingen har en enorm status i Lancashire-klubben. Hans lojalitet overfor klubben resulterte i at han i 2010 signerte en lukrativ kontrakt som varer til sommeren 2014.

Velger Gamsten å fullføre denne kontrakten, kvalifiserer nordmannen til å få en testimonialkamp. Av nordmenn er det kun Ole Gunnar Solskjær og Claus Lundekvam som har oppnådd en slik kamp i England.

- Jeg må se om jeg får det. Det er klubben som tilbyr meg det, forteller en ydmyk Gamst til Nettavisen.

- Det hadde vært stort. I dagens fotball er det veldig få som er i samme klubb så lenge som meg. Det er mange flere klubbskifter nå enn før, utdyper han.

- Man vet aldri
Han har vært i dette spillet lenge. Ting kan skje fort, noe han selv fikk erfare da klubbkamerat Ryan Nelsen plutselig skiftet klubb på siste dagen av overgangsvinduet nå i januar.

Nelsen hadde en stor posisjon i klubben. Australieren kom til Blackburn året etter Gamsten og hadde 172 kamper for klubben.

- Testimonialkamp er selvfølgelig noe jeg kunne tenkt meg. Det hadde vært en ære, hvis jeg hadde blitt tilbudt noe slikt. De fleste hadde takket ja til det, smiler nordmannen.

Før han blir noe mer alvorlig:

- Men plutselig vil ikke klubben ha deg lenger. Man vet aldri. Det står ikke bare på meg, utdyper han.

- Fotballbransjen er morsom
Med overgangen til Nelsen friskt i minne ønsker ikke Gamsten å ta noe på forskudd.

- Jeg har ikke tenkt så langt ennå, på en mulig testimonialkamp, forteller vadsøværingen til Nettavisen.

Blackburn har slitt veldig denne sesongen. Per dags dato ligger laget i nedrykksgjørmen. Dermed kan det være at Gamsten må spille i den engelske mesterskapsserien til neste år.

- Jeg har kontrakt ut 2014, og det er den jeg må forholde meg til. Det er derfor jeg skrev den også. Så vi får se. Fotball er en morsom bransje, smiler Gamsten.

Støtte til Kreftsaken?
Da Ole Gunnar Solskjær spilte sin testimonialkamp i 2008, valgte kristiansunderen å donere inntektene fra kampen til UNICEF og deres prosjekt for å bygge skoler i Afrika.

Gamsten har ikke en klar hjertesak, men understreker at det finnes mange gode saker.

- Vi har gjort en del med landslaget og samlet inn penger til kreftsaken. Vi får se hva som skjer, forteller 30-åringen.

For inntektene ville kommet. Skulle en slik kamp bli arrangert, blir det neppe noe ny tilskuerrekord på Premier Leauges eldste stadion, men Gamsten er trygg på at supporterne ville stilt opp på kamp. Det gir klingende mynt i kassen, når Ewood Park tar i overkant av 31.000 tilskuere.

- Ja, jeg tror en slik kamp kunne fylt opp Ewood Park. Det er en del planlegging, jeg har aldri vært involvert i noe slikt før, sier han til Nettavisen, før han legger til:

- Det er stor status med slik kamp for spillerne.

- Klokere
Selv om Blackburn-legenden har rundet tretti, tenker ikke nordmannen på et mulig karrierepunktum. Tvert imot har nordlendingen tidligere sagt til Nettavisen at han kunne tenkt seg å holde på til han er førti.

- Jeg har lyst til å fortsette karrieren en god stund til. Motivasjonen vil være der en god stund til og jeg er frisk og rask. Jeg er, bank i bordet, lite skadet, forteller Gamsten, og utdyper:

- Jeg liker å trene og det holde kroppen vedlike. Så lenge det er morsomt å spille fotball, vil jeg fortsette, forteller 30-åringen.

Nå som han har begynt å komme opp i årene, merker han hvor kort tid karrieren kan vare.

- Man vet aldri. Karrieren kan ødelegges i morgen fordi jeg får en skade, for eksempel. Eller at jeg snubler i trappen etterpå, forteller vadsøværingen.

- Jeg har elsket det å spille fotball fra dag én. Fotball har alltid vært nummer én. Jeg husker det var stort å signere for Tromsø og det var enda større å skrive under proffkontrakt med Blackburn, avslutter Blackburn-legenden.

Kommentarer til denne saken