ARSENAL - NEWCASTLE 3-0:

Arsenal hadde få problemer med å sende Newcastle hjem med tap mandag kveld. Laurent Koscielny, Mesüt Özil og Olivier Giroud scoret målene.

Özil, som har måttet tåle en del kritikk denne sesongen, kunne dermed juble for sitt femte ligamål for sesongen. Giroud jublet for sitt 15. ligamål. Totalt siden han ankom balløya har spissen scoret 26 ligamål for londonklubben.

Hele 19 av disse har kommet på Emirates. Når man i tillegg tar med at Özil har scoret alle sine fem mål på samme bane, er det liten tvil om at Arsenal-stjernene har god kjennskap til hvor nettmaskene holder til på eget gress.

St. Totteringham
Seieren over Newcastle betyr at Arsene Wengers menn har festet et klamt grep om den viktige fjerdeplassen. Londonklubben er nå fire poeng foran Everton som lurer på plassen bak. Begge lag har to kamper igjen.

- Vi gjorde en god, profesjonell jobb i dag. Det er fint å kunne vinne så komfortabelt. Vi fikk to mål i første omgang. Derfra og inn hadde vi god kontroll, sier Aaron Ramsey i et TV 2-sendt intervju etter kampen.

Waliseren skrøt spesielt av Mesüt Özil.

- Vi fikk se hvilke kvaliteter som bor i ham. Det er godt å ha ham tilbake. Vi ønsker selvsagt å ha de beste spillerne tilgjengelig til alle kamper, sier han.

Med 73 poeng i banken kunne Arsenal-fansen også feire den såkalte St. Totteringham-dagen. Det er punktet i løpet av en sesong da Arsenal har så mange flere poeng enn erkerivalen, at Spurs ikke kan hente dem inn igjen.

«Det har skjedd igjen. Det har skjedd igjen. Tottenham Hotspur, det har skjedd igjen», sang Arsenals supportere om sin kjære naborival.

Med to kamper igjen av sesongen stpr Spurs med 66 poeng.

Umulig Krul-oppgave
Arsenal hadde god kontroll på begivenhetene fra start, men det skulle gå 26 minutter før den første ballen lå i nettet. Santi Cazorla slo et frispark og inne foran mål ventet Koscielny. Stopperen fikk en tå på ballen og det sto 1-0.

Newcastle-keeper Tim Krul fikk mer enn nok å henge fingrene i første omgang og vartet opp med flere gode redninger. Lukas Podolski er i form og kom til flere gode avslutninger, blant annet en heading som hadde fortjent en bedre skjebne. Bare en feberredning av Krul hindret tyskeren scoring.

Rett før pause var det imidlertid lite nederlenderen kunne gjøre.

Krul stoppet nemlig Olivier Giroud både én og to ganger, men ballen havnet til slutt hos Mesüt Özil, som kunne dytte ballen i mål. Det skal sies at Özil sto offsideplassert da ballen ble spilt mot ham, men målet ble likevel godkjent.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dermed kunne vertene gå i garderoben med et smil om munnen.

Spreke Giroud-tall
Etter hvilen var det Giroud som skulle sette spikeren i kista.

Etter 66 minutter slo Özil inn fra kanten og inne foran mål ventet spissen. Giroud fikk hodet på ballen og stanget den kontant forbi Krul og i nettet.

Ifølge Opta var dette franskmannens fjerde heading på mål hele sesongen. På tre av disse fire headingene på mål, har Giroud notert seg for scoring.

Flere mål ble det ikke på Emirates, men tre var uansett mer enn nok til å påføre Newcastle det sjette strake tapet i Premier League denne våren.

Klubben ligger på niendeplass med 46 poeng.

Det er vel likevel grunn for fansen til å være bekymret og det kan nok ikke garanteres at manager Alan Pardew sitter i samme jobb etter sommerferien.

I neste runde venter Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff for Pardews menn.