Gå til sidens hovedinnhold

- Det har vært et helvete

Vegard Forrens nye sjef fikk ikke den perfekte starten i Southampton.

SOUTHAMPTON-EVERTON 0-0:

Vegard Forren satt på tribunen da Southampton tok i mot Everton på St. Mary's mandag kveld, i det som først og fremst skulle bli en oppvisning i sjansesløsing fra de to lagene.

Men selv om ikke nordmannen fikk sin debut, var det en annen mann som hadde sitt første møte med Premier League denne kvelden.

Mauricio Pochettino ledet rødtrøyene i sin første kamp, og virket tydelig ivrig på å få en god start, da han gjennom store deler av oppgjøret sto på sidelinjen og gestikulerte og ropte til sitt nye mannskap.

Overkjøring
Det var tydelig at meldingene kom frem, for Southampton kjørte nærmest over Everton i den første omgangen.

De første 45 minuttene ble en sjansebonanza mot Tim Howard i gjestenes mål, men gang på gang måtte Rickie Lambert og Gaston Ramirez se at avslutningene gikk i stolpen, ble reddet på streken, eller rett og slett ble stoppet av en god Howard.

Etter kampen var Lambert klar på at han burde ha scoret, men kommenterte også hvordan de siste dagene har vært etter at Nigel Adkins fikk sparken.

- Det har vært noen helvetes dager, og mange av spillerne er skuffet. Likevel må vi spillere bare fortsette å gjøre jobben vår, og vi begynner allerede å skjønne hvordan den nye manageren ønsker at vi skal spille, sier Lambert til BBC etter kampen.

- Er det virkelig mulig? måtte TV 2-kommentator Kasper Wikestad spørre seg flere ganger i løpet av kampens første halvdel etter Lambert og Cos vanvittige sjansesløsing..

På sidelinjen kunne ikke Pochettino gjøre annet enn å rive seg i håret, og det var rett og slett utrolig at hjemmelaget ikke ledet da lagene gikk til pause.

Rollebytte
Der det i praksis kun var ett lag på banen den første omgangen, var Everton et ganske annet i den andre.

50 minutter tok det før gjestene fra Merseyside viste hva de er kapable til. Da var de til gjengjeld veldig nærme.

Først da Seamus Coleman slo inn fra høyre og Marouane Fellaini etter hvert fikk avsluttet godt, bare for å se Artur Boruc stå i veien.

Så da Fellaini den hårfagre headet den påfølgende corneren rett i klypene til Saints-keeperen.

Everton var uansett ordentlig med i kampen igjen, og kanskje var det det som gjorde at hjemmefansen plutselig begynte å synge på gamletrener Nigel Adkins.

«En Nigel Adkins, det er bare en Nigel Adkins» lød det i alle fall fra tribunene.

Akkurat den sangen hjalp ikke nevneverdig for å gire opp hjemmelaget, som måtte se Everton være i førersetet i store perioder i andre omgang.

Likevel var det ikke nok som stemte for bortelaget heller, og det hele ebbet til slutt ut som et målløst mandagsoppgjør i Premier League. Utrolig nok.

Neste seriekamp for Southampton er borte mot Manchester United. Der kan Vegard Forren meget vel få sin Premier League-debut.

For selv om laget hans ikke slapp inn mål mot Everton, var det flere ting som tydet på at det er forbedringspotensiale bakover på banen.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken