Gå til sidens hovedinnhold

Det kan bli kamp om Eggen

Kanskje kan Knut Torbjørn Eggen snart velge og vrake i jobbtilbud.

Det begynner å bli en stund siden Knut Torbjørn Eggen signaliserte at han vil tilbake som topptrener, men tilbudene har latt vente på seg.

Men i toppfotballen skjer ting fort, og nå ser det ut til at den tidligere Moss- og Fredrikstad-treneren snart kan velge mellom flere jobbtilbud.

KIL trenger trener
Ifølge TV 2 Sporten er Eggen nemlig i dialog med Kongsvinger om å ta over etter Trond Amundsen, som overraskende trakk seg mandag.

- Jeg ønsket at vi skulle ta klubben videre i en tydelig retning, men jeg mislyktes med å skape den entusiasmen og optimismen som jeg hadde håpet, forklarte Amundsen på en presekonferanse dagen etter seieren over Hønefoss.

Les også: Derfor sluttet han i Kongsvinger

Midlertidig løses trenerkabalen i KIL ved at assistenttrener Øyvind Eide, spillerutvikler Stein Arve Lohne og kaptein Vidar Riseth danner et trenerteam, men klubben gjorde det mandag klart at de raskt ønsker en ny permanent løsning.

Tirsdag bekrefter KIL at Eggen er en kandidat.

- Det stemmer at vi har snakket med Knut Torbjørn Eggen, men det har bare vært løst og ikke noe konkret, sier sportslig leder Morten Kristiansen til Glåmdalen.

Sundgot sitter utrygt
Men Kongsvinger kan altså få konkurranse, for også Hønefoss ser på Eggen som en mulig løsning. Trener Ole Bjørn Sundgot sitter alt annet enn trygt etter den elendige starten på sesongen, og det er NRK som hevder at Eggen kan bli hans etterfølger.

- Jeg vil ikke ikke avkrefte at det har vært noen kontakt, sier Eggen selv til NRK.

NRK melder samtidig at Sundgot på et møte mandag ble «fredet». Fredingen gjelder imidlertid bare for den kommende uken.

- Dette er såpass viktig at vi ønsker å bruke mer tid og ikke forhaste oss, sier styreleder Bjørn Hamborg til Statskanalen.

Også Tom Nordlie har vært nevnt som en løsning i begge klubber. Hønefoss har gjort det klart at Nordlie ikke er aktuell for dem, mens Kongsvinger ikke har lukket døra for treneren som reddet laget fra nedrykk til 2. divisjon i 2008 og som la grunnlaget for opprykket til Tippeligaen i 2009 før han gikk til Fredrikstad og rykket ned.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken