Gå til sidens hovedinnhold

- Det kommer til å ta flere år før noen slår Bayern

Her er fem tanker om Bundesligaen.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Det var storkamp i helgen, og igjen så fikk vi klart svar; Bayern er langt foran Dortmund. Ikke bare tabellmessig, men når det gjelder troppen. Jeg kan ikke se for meg at Dortmund, eller Leverkusen, skal klare å ta tronen fra Bayern. Dortmund har Marcel Schmelzer, Neven Subotic og Mats Hummels ute med skade og da er det krise i Dortmund. Om Bayern får for eksempel Bastian Schweinsteiger, Mario Mandzukic eller Dante skadet, så gjør det ingenting. De har erstattere som kan komme inn og gjøre en minst like god jobb, og det er dermed ingen tvil om at Bayern er det beste laget i Tyskland og at de kommer til å regjere en god stund fremover. Jeg tror det kommer til å ta flere år før noen slår Bayern i kampen om tittelen. Og med dette så vil jeg tro at Pep Guardiola er rimelig glad i jobben sin. Mye glede, få bekymringer.

2) Borussia Mönchengladbach har nå endelig blitt kvitt bortespøkelset. De vinner bortekamper igjen, og nå spiller de som et Champions League-lag. De vinner kamp etter kamp og bryr seg ikke om hvem som står på motsatt banehalvdel. Raffael fortsetter å imponere offensivt med Max Kruse, målene renner inn, og de har forbedret seg kraftig bakover på banen. Hadde vært flott å se Gladbach i et gruppespill i Champions League. Om de fortsetter dette spillet ut sesongen, så har de gjort seg fortjent til det.

3) Schalke ligger på en respektabel sjetteplass, men en klubb som Schalke sikter selvsagt høyere enn det. Deres problem så langt denne sesongen er at de slipper inn altfor mye mål. De scorer i snitt to mål hver kamp, men det hjelper lite når de slipper inn like mye. Man skulle ikke tro det om en klubb som har spillere som Benedikt Höwedes og Joel Matip i forsvaret sitt, men det defensive har ikke stemt helt etter de første 13 serierundene. Keeper Timo Hildebrand er også vanskelig å forstå seg på. Han kan gå fra å være helt fantastisk til helt forferdelig, og det har vært mer av sistnevnte så langt. Hadde de hatt litt mer kontroll bakover, så hadde 3-4. plass vært innen rekkevidde. Men slik det ser ut nå så ser jeg på Borussia Mönchengladbach og kanskje Wolfsburg som bedre enn «Königsblauen». Trener Jens Keller må begynne å få fart på sakene.

Se de beste målene fra runden:

HTML EMBED

4) Hamburgs Maximilian Beister er en meget god fotballspiller, og jeg mener han får litt for lite oppmerksomhet. I helgen ble det et nytt mål og en ny assist, og han gjør en god jobb for et Hamburg-lag som ikke er i sin beste form om dagen, til tross for seieren i helgen.

Beister er ung og han legger ned utrolig hardt arbeid hver gang han er ute på banen. Han vet veldig godt hvor målet står, og han er en flink tilrettelegger. Han var veldig mye av grunnen til at Fortuna Düsseldorf rykket opp til Bundesliga i 2012 da han var på lån der, og nå fortsetter han utviklingen meget bra i Hamburg. Jeg tror og håper vi får se mer til han fremover, kanskje også for en bedre klubb etter hvert. Denne sesongen så har det vært mye motgang for Hamburg og da er det ikke lett å legge merke til det som faktisk har vært bra, men Beister har jevnt over sesongen vært positiv og ikke minst en viktig brikke for klubben sammen med Rafael van der Vaart og Pierre-Michel Lasogga.

5) Det har vært en nokså dårlig runde sett med norske øyne. Freiburgs Vegar Eggen Hedenstad må opereres, Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim borte mot Augsburg, Håvard Nordtveit var ubenyttet reserve borte mot Stuttgart, Moa kom inn som innbytter for Stuttgart etter 63 minutter, Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 82 minutter for Hertha Berlin hjemme mot Bayer Leverkusen og Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig hjemme mot Freiburg.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken