August nærmer seg med stormskritt og det betyr seriestart i de aller fleste store europeiske ligaene.

I Norge vises en rekke av kampene fra de store fotballnasjonene, men det er kanskje ikke alltid like lett å ha oversikt over hvilke turneringer man har tilgang til å se.

Vi har derfor satt sammen en liten guide over hvilke kanaler du trenger for å følge dine favorittlag til høsten, og hva du må betale for å se dem.

I tillegg til prisene vi nevner under her, trenger man også grunnpakken, som koster 379 kroner per måned hos Get og 399 kroner per måned hos Canal Digital-kabel-TV. Bare her må man ut med henholdsvis 4548 eller 4788 kroner per år.

*Prisene gjelder Canal Digital-kabel-TV og Get.

Tippeligaen (C More, TV 2 Zebra)
Det er allerede spilt 17. runder av årets Tippeliga, men det er fortsatt en god del kamper igjen før sesongen er over her hjemme. De fleste har vel derfor fått med seg hvilke kanaler man trenger for å se Norges beste fotballag.

Skulle du imidlertid ennå ikke ha tatt deg bryet med å se på norsk fotball i år, kan vi opplyse om at Martin Ødegaard og de andre stjernene vises på C More og TV 2 Zebra. C More sender de fleste av kampene på lørdager og søndager, mens man på fredager og søndager kan få med seg én kamp fra den norske serien på TV 2 Zebra.

Pris:
C More Sport 299,- pr.mnd.
TV 2/TV 2 Zebra inngår i grunnpakken.

Premier League (TV 2 Sport Premium)
Startskuddet for årets Premier League-sesong går lørdag 16. august klokken 13:45 når Manchester United får besøk av Swansea på Old Trafford.

Det er, som vanlig, knyttet enorm spenning til den engelske serien, hvor Manchester City gikk helt til topps forrige sesong. En rekke lag jobber i disse dager med å forsterke stallen for å ta opp kampen med de lyseblå fra Manchester.

Alt fra den engelske ligaen ser du på TV 2 Sport Premium eller strømmetjenesten TV 2 Sumo. Unntaket er på lørdager klokken 16, hvor kanalen kun har lov til å vise én kamp.

Pris:
TV 2 Sport Premium 349,- pr. mnd.
TV 2 Sumo 229,- pr. mnd.
(Strømmetjeneste)

La Liga (C More)
Med verdens to beste spillere og begge finalistene fra forrige sesongs Champions League-finale, er du sikret god underholdning i den spanske ligaen. Atletico Madrid stakk forrige sesong av med seriegullet foran gigantene Barcelona og Real Madrid. I sommer har vi sett endringer i samtlige tre lag, og det går mot en ny spennende sesong i La Liga.

C More med blant andre ekspert og kommentator Petter Veland viser det som er verdt å se fra den spanske ligaen. De viser opptil ni kamper fra hver serierunde. Kampene kan du også se via kanalens strømmetjeneste.

Sesongen sparkes i gang allerede 24. august.

Pris:
C More 299,- pr. mnd.

Champions League (Viasat)
Skal du se de beste klubblagene samlet i en turnering, må du som vanlig skru på Viasat til høsten. Champions League går for å være den gjeveste turneringen innenfor klubbfotballen og her vil du få oppleve noen av de største fotballstjernene verden har å by på. Real Madrid gikk forrige sesong helt til topps, men må regne med ny hard konkurranse denne sesongen, når Europas beste klubblag møtes for å kjempe om trofeet.

Viasat 4 vil vise en rekke av kampene, men skal du få med deg alt, og ofte de største oppgjørene, må du skaffe deg Viasats sportskanaler.

Du kan også se kampene via strømmetjenesten på Viaplay.no.

Pris:
Viasat Sport 269,- pr. mnd. (Get)
Viasat Sport 199,- pr. mnd. (Canal Digital kabel)
Viaplay 199,- pr.mnd (Strømmetjeneste)

Landslaget(MAX)
Sommerens VM-sluttspill i fotball gikk uten det norske herrelandslaget, som skuffet stort i kvalifiseringen. Til høsten skal Per Mathias Høgmos menn igjen forsøke å ta seg til en mesterskap når de starter på kvalifiseringen til Frankrike-EM.

Det blir ingen lett start for Norge, som allerede i første kamp møter Italia hjemme på Ullevaal Stadion 9. september. Tidligere i år ble det kjent at SBS Discovery har kjøpt TV-rettighetene til norsk landslagsfotball de kommende årene. Det betyr at man får se Norges landslag på MAX utover høsten.

Pris:
Inngår i leverandørens grunnpakke.

Bundesliga (Eurosport/Eurosport 2)
Norge har ikke vært bortskjemte med utenlandsproffer de siste årene, men noen av dem som har klart å komme seg til en større liga finner vi i Tyskland. Skulle ikke det være godt nok, vil du også kunne se noen av verdens beste spillere i denne turneringen. Bayern München og Borussia Dortmund har knivet om seieren de siste årene, og mye tyder på at det fortsatt er disse lagene som vil prege toppen av tabellen den kommende sesongen.

Kampene ser du hovedsaklig på Eurosport 2. Kanalen sikret seg i vinter rettighetene for Bundesliga frem til 2017. Bayern München møter Wolfsburg i sesongens første kamp 22. august klokken 20:30.
Kanalen viser fem kamper på Eurosport 2 hver helg, mens én hovedkamp vises på hovedkanalen.

Pris:
Eurosport inngår i leverandørens grunnpakker.

Eurosport 2 kan, som regel, velges inn i leverandørenes grunnpakker.
Eurosport Player 39,- pr. mnd. (Strømmetjeneste)

Serie A (C More)
Klarer Juventus å ta deres fjerde seriemesterskap på rad? Det svaret får du på C More, som viser kampene fra den italienske serien. Sesongen starter med Chievo - Juventus 30. august klokken 18:00. Kampene er også tilgjengelig på C Mores strømmetjeneste.

Pris:
C More Sport 299,- pr. mnd.

Ligue 1 (Viasat)
Zlatan Ibrahimovic og de andre stjernene, som spiller i den franske toppserien, kan du følge på Viasats sportskanaler.

Pris:
Viasat Sport 269,- pr. mnd. (Get)
Viasat Sport 199,- pr. mnd. (Canal Digital kabel)
Viaplay 199,- pr.mnd (Strømmetjeneste)

Championship, FA Cup, Ligacup (TV 2 Sport Premium)
Dessverre, sett med norske øyne, rykket Ole Gunnar Solskjær og Cardiff ned fra Premier League forrige sesong. Du kan imidlertid fortsatt følge noen av walisernes kamper, samt gamle storheter som Nottingham Forest og Leeds United i Championship på TV 2 Sport Premium, samt TV 2 Sumo. Kanalene viser også FA-cupen, Ligacupen og kamper fra League 1 og 2.

Pris:
TV 2 Sport Premium 349,- pr. mnd.
TV 2 Sumo 229,- pr. mnd. (Strømmetjeneste)

Europa League (C More)

C More viser fire kamper fra Europa League i hver runde.

Pris:
C More Sport 299,- pr. mnd.

Dyrt

Det koster altså 917 kroner per måned, i tillegg til grunnpakken, for å få tilgang til all denne fotballen gjennom Get, mens tilsvarende pris hos Canal Digital-kabel-TV er 847 kroner per måned.

Inkludert grunnpakken koster det fotballfrelste nordmenn totalt 14.952 (Canal Digital-kabel-TV) eller 15.552 (Get) kroner årlig å ha tilgang til alle kanalene.

Hvis du dropper den tradisjonelle kabel-TV-ordningen og velger å strømme alt via internett, slipper du unna uten grunnpakken og må «kun» ut med 8724 kroner i året for C More Play, TV 2 Sumo og Viaplay.

Dette er et reelt alternativ for stadig flere nordmenn, ettersom NRK betales over lisens og er gratis på nett. Man får derfor tilgang til alle NRK-kanalene, alle TV 2-kanalene, alt Viasat tilbyr og alt C More tilbyr for nesten halv pris hvis man velger å strømme alt.