Gå til sidens hovedinnhold

- Det kunne like gjerne ha vært 6-0

Engelsk journalist ikke imponert da Blackburn ble utspilt i Henning Bergs managerdebut.

PALACE - BLACKBURN 2-0:

Stjerneskuddet Wilfried Zaha ble en vanskelig mann å hanskes med for Blackburn lørdag.

I Henning Bergs første kamp som manager for klubben han vant flere trofeer med som spiller, fikk Rovers virkelig merke hva som bor i det ivorianskfødte spisstalentet til Crystal Palace.

- Full tid 2-0 til Palace. Det kunne like gjerne vært seks, tvitret journalist Andy Cryer fra lokalavisen Lancashire Telegraph etter kampslutt.

Gamst og Parr startet
Berg markerte sin første kamp i Blackburns managerstol med å gjøre fire endringer i startoppstillingen.

Inn på høyrebacken kom unggutten Adam Henley til sin første kamp for sesongen. Bradley Orr ble henvist til innbytterbenken, noe han absolutt ikke så ut til å like, ifølge Cryer.

Også veteranen Danny Murphy, og de svenske tvillingbrødrene Martin og Markus Olsson fikk igjen være med i klubbens førstellever på Selhurst Park.

Berg fant også plass til Morten Gamst Pedersen på høyresiden av midtbanen i en 4-4-2-formasjon.

Fra den posisjonen gikk vadsøværingen rett i møte med en annen nordmann og en tidligere elev av Henning Berg i Lyn. Jonathan Parr startet nemlig på Palaces venstreback.

Svak omgang
Det var hjemmelaget som fikk den første muligheten ved kongoleseren Yala Bolasie. Kantspilleren avsluttet like utenfor Paul Robinsons stolpe.

Den tidligere engelske landslagkeeperen måtte så plukke fram en redning av godt gammelt merke da Damien Delaney forsøkte seg med et hodestøt.

Blackburns første store sjanse under Henning Bergs ledelse kom da midtbanespiller Dickson Etuhu nikket i tverrliggeren. Det var et lite lyspunkt i en heller svak omgang for Rovers.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men det var formsterke Crystal Palace som viste seg klart sterkest før pausen. Da Bolasie headet et innlegg fra Wilfried Zaha i stolpen lå det definitivt et mål i lufta.

Ledermålet kom bare sekunder før sidebyttet. Palace-spiss Glenn Murray var mannen som endelig overlistet Robinson. Også Murrays avslutning var med hodet.

Etter hvilen kom Blackburn ut med litt mer trykk, men etter at Morten Gamst Pedersen misbrukte en god sjanse tok vertene fullstendig over igjen.

Latterliggjort
Særlig Wilfried Zaha herjet med Blackburn-spillerne i sin egen lekegrind.

- Zaha får Rovers til å se fullstendig latterlige ut, meldte Andy Cryer på Twitter et stykke ut i andre omgang av kampen.

Crystal Palace økte til 2-0 på straffe da det var spilt rundt 20 av de siste 45 minuttene. Straffesparket ble idømt etter at midtstopper Grant Hanley unødvendig dro ned målscorer Glenn Murray i feltet.

Samme Murray doblet Palaces ledelse fra krittet. Vertene kunne til og med økt til 3-0 på et nytt straffespark noe senere, men Paul Robisnon hindret scoring med en fabelaktig dobbeltredning.

Mot slutten traff Blackburn-innbytter Ruben Rochina tverrliggeren, men Henning Bergs mannskap var i realiteten aldri nær poengfangst lørdag.

Uten poeng ble Blackburn passert av Hull og ligger på sjetteplass, den siste tabellposisjonen som gir omspill om opprykk.

Kommentarer til denne saken