Gå til sidens hovedinnhold

- Det ligger i ryggmargen å tro på Barcelona

La Liga-ekspert tror Mesterligaen blir utslagsgivende for hvem som blir seriemester i Spania.

Atlético Madrid og Barcelona er à poeng etter halvspilt sesong i Spania. La Liga-ekspert Petter Veland innrømmer at det er naturlig å tro at Barcelona blir seriemester igjen.

Kampen på Vicente Calderon lørdag kveld endte uten scoring. Verken Lionel Messi eller Diego Costa maktet å få ballen i nettet. Det sørget for at de spanske gigantene etter 19 av 38 serierunder står med 50 poeng hver.

- Kampen var slik den skulle. Begge lag fryktet å tape mer enn de hadde lyst til å vinne. Det er en uskreven regel at hjemmelaget skal ta initiativet i en slik kamp, men da de inviterte Barcelona til uavgjort måtte det bare bli slik, sier C More-ekspert Veland til NTB.

Mesterligaen utslagsgivende
Alle de tre øverste lagene i La Liga er videre i mesterligaen, som fortsetter med utslagsrunder i midten av februar. Hvor langt lagene går her, kommer til å få avgjørende utslag på La Liga-innspurten, mener Veland.

- Det ligger i ryggmargen å tro mer på Barcelona enn på Atlético Madrid. Likevel er det forutsetninger som vil spille inn. Om Atlético ryker ut tidlig av mesterligaen, mens Barcelona blir værende, da får katalanerne et mye mer krevende kampprogram, sier han.

Atlético skal ut mot italienske Milan, mens Barcelona skal bryne seg på et svært formsterkt Manchester City.

- Man skal heller ikke avskrive Real Madrid oppe i dette, men de har gjort det vanskelig for seg selv. De er en outsider og har minst sjanse slik ståa er nå, men et slikt lag kan ikke avskrives, sier La Liga-eksperten.

Barcelona endret stil
Barcelona og Atlético har begge gjort glimrende sesonger så langt, noe som har sendt dem foran Real Madrid på tabellen. At Barcelona har vunnet serien fire av de fem siste sesongene svekker ikke Atléticos sjanser.

- Atletico har tatt 50 poeng så langt. Det er ingenting som tilsier at de ikke kan gå helt til topps. De er blitt veldig gode og har mange gode resultater å vise til i år. De fikk Barcelona til å endre stil, noe nærmest bare Real Madrid har oppnådd tidligere, sier Veland.

- Alle har nå møtt alle, og det er nærmest garantert at begge de to topplagene vil gå på smeller før vi avslutter sesongen. Jeg tror vi kan si at Barcelona har 40 prosent sjanse til seriegull, mens Atlético har 35 og Real Madrid 25. (©NTB)

Kommentarer til denne saken